Pages

Friday, December 31, 2010

end year of 2010 and new year of 2011


yeah...da nak abes da year of 2010..bnyk suka dan duka...ngeh3...nak kate bnyk suke..tak kot..but 50-50..haha...actually i dun have idea nak wat new entry...haha..awal tahun bnyk bad things happen to me..been single again..bad result(too bad..T_T)..but then aku still cover my sadness wif my happiness..yeah..haha..klu tak tak match la ngn slogan blog aku kan??hehe....

diz yer aku aku pasan asek jalan je keje nye..i mean wat trip..to everywhere..anywhere...haha... enjoy sbnrnye kos aku nih..cume my first impression ngn tak penah dgr kos ni wat aku rase kecewa gler babun..but then i managed to like and looooooove diz kos...haha...lg on aku da masok thun 2..gler ko klu aku tak ske...haha...dan yg aling penting sbb dak2 kelas aku yg amat2 sporting da gila2...yup gila..hahahahhahhaaha..sorry guys..tp aku n kowg slalu admit it kan? hehe..

dan paling yg aku amek kesah ialah berat badan aku..haha..mmg la nek je and tak penah turun2..but then after raya aku try diet..agak extreme and aku berjaya lakukan..haha..tp kejap je...hihi...

papehal happy new year to every one and if ade azam teruskan azam2 anda...haha..
ckp psl azam teregt klasmate aku ckp:

"ape azam kau?"
"nak teruskan azam tahun lepas"
"ape azam ko tahun lepas?"
"nak teruskan azam2 yg thun2 lepas"
"ape azam ko tahun2 lepas?"
"aku nak teruskan azam2 aku yg lepas2 tp smpai da tak egt azam aku yg sbnr..."

BWAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!!
aku da ckp klasmate aku gila-gila..haha

Friday, December 24, 2010

dont find love!


okeh gambar ni da menerangkan segala2nya..busuk jadi wangi,sakit jadi sehat,benci jadi ske,gado jadi baek....hanya sebab ko jatuh...jatuh cinta...so aku malas nak ckp pape..haha..adios bebeh!

notakaki:skang idop aku da mcm cerite korea sket..ngeh3..

aku da ade lesen!! yeah bebeh!! hihi...

ok aku da lepas ngn jpj!!haha..so aku da ade lesen P yg wat aku tak keruan..tido tak lena,perot tak rase bsh..hati ni baboom,baboom slalu..ngahahahahahaha...nsb bek la jpj aku dpt tu yg bek hati..ikotkan aku gagal tp die bek hati sgt2..haha..taper la...aku doakan semoga jpj tu senantiasa bahagia n dicurahkan rezeki yg melimpah ruah!!bahagie2...


ade sekali keadaan aku cmni..kureng tol moto tuh..aku tgh kene test leh pin2 kat aku..siot!

miahahahahahahahahahahahaha!aku ade lesen! ngahahahahahaha!!

sekian cerita saye hari nih..haha..mmg panjang lah lgkah kaki ku pasnih..hahahahahahahahah

Thursday, December 23, 2010

kenali diri jawapanya pada hati

ok, aku dpt tag ni dari blog cikgu ainaisha..silelah kelik2 sini..hihi..dan cm bese..bler da tag gambar msti ade soklan..hehe...ni lah soklan n jawapan nye...

-siapakah nama anda yang sebenar.?(maknanya)
nama sy nurul maya liyana..maya tader makne..tp klu dlm bhase greek mksudnye pengubat..liyana tu kelembutan..tp tak lmbut pon..hehe..

-pernah x anda jatuh cinta?(ceritakan sikit)
penah..mmg penah..banyak kali..tp masih tak dpt yg sesuai lg..hurm..tp skrg ni da jmpe yg sesuai(maybe)..=)

-apakah yang anda cintai buat pertama kali nya.?
bnyk bende...tatau la nak describe..hehe..

-sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
kelebihan?err..suke kot..sbb from kelebihan ni kte leh menjana level confident kte kan?

-pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan.?
hoo..bnyk kali..sbb sentimental..haha..nanges je la..pas da nanges puas2 pastu da ok..=)

-sekiranya anda dalam kegembiraan... apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan..?
alhamdulillah..syukur sgt2..

ok cikgu, ni jwpn saye..hehe...poyo skeeeeet jwpnnye..tp sy jwp sume soklan...hehe..then tagged 3 owg len..hurm...sy tagged kat mereka2 ini lah...


sekian dari saye...hehe..pd sape yg kene tagged wajib jawap okeh..klu rajen g la tagged la owg len..tp klu tak rajen kene jawap je la..haha..

Thursday, December 16, 2010

i heart my shilang. kikikikiki..

wahhh...sile lihat hasil karya saye ye..ni lah background lappy saye yg terbaru...saye da kahwen ye..itu hubby saye...and tu anak saye..hahahahahhahahahha... sangat2 kacak dan menawan hati okeh die ini..tiap2 malam sebelum tido die akan nyanyi kan lagu untuk saye..owh bahagie giler idup saye skrang ni..haha

to his fans, jangan jelous dan berhenti kejar die..he's mine!! hahahaha
also the other 2PM's members!
miahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahha
:evil in the eye:

Shabang shabang~~~~oui chansung..

tu title lagu ja..korean song..shabang2 by Park Hyun Bin...young trot korean singer...trot tu ape lak? maya ni pelik2 je kan..haha..trot tu cm ala2 dondang sayang kat Malaysia ni ha..just in korea they called it trot..singkatan dari foxtrot...gitu2 la..tah aku tak egt sgt ape mak cik wiki terang kat aku..haha..nak tau lebeh? sile la klik sini...ilmu pengetahuan tak blh kedekut2..haha...

neway aku tgk la vid fancam mase 2pm wat konset...aku tak dpt g tgk fan cam pon leh la...haha..
sedang aku melihat-lihat, keluar la Chansung, Taecyoon and Wooyoung...WARGHHH!!!!!! my Chansung!!!!!!! miahahahahahahhaha..aku gilekan die okeh? haha.. dowg nyanyi trot medley ni la..wohoo...bez gler tgk dowg nyanyi..haha..Chansung sgt sheksi..haha



ok aku nak ckp aku glerkan chansung saje..haha..sbb die kacak,sware bez dan menggoda, sooooo hot!! haha..

ouh.. *0* sangat hot..simbah la air tu ke sini..hihi..

pancaran cahaya hatiku..miahahaha..






aku nak background gambar chansung leh tak?haha...eh. tak boleh..nnt korang gilekan die..tak bleh2...hahahaha...he's mine! miahahahahhaa..

sejak petang tadi la aku ske trot song..sbb 2PM..lagi..haha..

Monday, December 13, 2010

5km.mak limah.celop2 tepong.

title yg da mengambarkan segalanya ms sabtu lepas..mmg gler! haha..

lari2 5km pastu g CS ngn pki track suit n sport shoes for da first time in my life pastu g keje kawen tapi aku takmo g smpi kene marah ngn shah and at the end sambut beday eroza dengan saluti beliau dengan tepung..

muahahahaha...sile ulang ayat diatas selaju yg mungkin yer..hahahaha..mmg 1 hari ms hari sabtu tu gler!!sgt2 gler...mane tak nyer..da lame aku tak bersukan tetba masok acara lari2..5km plak tuh..da la tu kene tinggal ngn eroza..haha..nmpk sgt aku ni tak fit ..hahada tader energy n sgt berat..miahahahahaha..

santek kasut abang tuh yg kaler pink2 tuh..tp ramai pki cmtuh..2-3 owg ade la gak..haha

Larian Serentak 1 Malaysia..tu la name acare yg aku join n baru dpt tau mase letak name..muahahaha..mane la aku tau..mase letak name tu pon bukan aku yg letak tp kawan aku..haha..dtg2, dftr dapat la baju..putih and ade lmbang maybank..sbb maybank yg taja kot...hadiah pon maybank kasik...1st place dpt 500 hengget..yg len aku tak pasan lak..haha..


muke selebet nak mati..taper janji aku dpt sijil..muahahahahhaaha..

pas penat lari..tros g sarapan..sbb aku lapo..haha..pastu dgn bju tshirt n pakaian diatas ni ha,g CS merayap n tgk cter mak limah pulang ke umah..tak gler namenye tuh?haha tak penah dlm sejarah idup aku g jb or merayap di bando cmtuh..huh..mmg wat muke tebal jer la..haha...after that shah ajak g umah kawan die ade keje kawen..tp aku tak mo g..gler ko..mmg la org tak ramai n orang tak tgk aku pon..tp aku rs malu yg amat sbb tak sopan sgt2..malu aku..smpi shah marah aku pon aku tak g..haha..kesian shah..sori la ye..tp mmg aku tak mo g...malu... T_T

balik dr keje kawen tu aku tertido..aku egt da nak balik..sekali dowg straight g tg. langsat..gler tak jao dowg ni bwk kete...ngn shah bwk fuh..laju yg amat mengalahkan kelajuan cahaya..haha..sampai kat pantai tu dowg kate nak smbot bday eroza..ok la tukan..tp aku tatau dowg da rancang lame..pastu dowg tmbh,nak mandikan dgn tpong sekali..haha..


walaupon kecik,kek ni hampir2 dpt ditenyeh ke muka eroza dengan jayanya..haha

lepas nyanyi lagu bday je yg len melayan eroza, yg len lg 1 g amek tepong..mmg berbedak dr kepale smpi lutut dowg ni..haha...aku je yg terselamat..tp kene gak sket..haha..zizul yg rancang pon die yg kene lebeh..hahahahhahaha..lawak je...

minah belated bday. saeng-il chukahe!

kecian eroza..haha..ni la wat aku gelak gumbira n hapi2 di umah..aku jd mls nak balik ganu sbb dowg..ahhahaha...luv u guyz!!

owh entri ini wat pertama kalinye aku letak muke aku..tengah selebet nak mati lak tu..haha..

Saturday, December 11, 2010

ini ayah..tolong isikan kredit...


ok..kowg semestinye da tau kan psl kes ni..huh..dahsyat...semata2 kat balai polis tader kredit, mintk smpi 30 hengget, 50 hengget...merepek...klu tader kredit sgt pon pki tpon balai olis tak leh ke?merepek kan..1 lagi, klu kter tader kredit..nak2 lak emergency cmtuh..msti kte mintak tlong family kte ton kan..da alang2 dpt kontek or msg..klu aku dlm terdesak cmtu."abah kol owg..emergency ni...cpt tepon bah..." bapak aku msti serta merta tpon aku...ni ade tak yah kol..da masok kredit baru kol...mmg merepek..

msg ni bpk aku dpt smlm...adek aku yg pompuan tu pon kate ade dpt gak...cume die tak ckp je..sbb die slalu tader kredit..miahahahahaha,....ok balik pd kes td..aku ade atok blah mak je n kebetulan mak aku pggil atuk aku tu ayah...tgh hari smlm abah aku kol..tnye psl msg tu la...aku ni psg telinga n kebetulan aku baru bace pasal kes ni..tros aku ckp jgn caye n aku bc mesej yg owg len da dpt tuh..

Nsb bek aku ade bace..then aku ckp la kat mak aku"ma, atuk mane reti taip msg..die tau kol je.."
mak aku baru pasan..hahahahahhaha...atuk aku tak reti msg2 ni..die tau tekan butang kol n ckp je..hahahahahahahaha......so beware ye sahabat2 ku..jgn terpedaya...bende ni da smpi masok metro online tu..dahsyat2....klik sini klu nak tgk berita tuh..

suspek utama?katenye warga asing aka warga indonesia..tatau la..tp klu tgk no tu pon da tau asal mane kan..jgn kate kite tuduh2 pulak..ok..tak mo lebeh..pandai2 la kowg pike sendirik...

ok sekian berita arini..haha..ciao...mau tido awal..esk ade lari2 5km..miahahahaha

Wednesday, December 08, 2010

kasanova berjaya.

ngurat awek = dpt no fon + gambr

dahsyat kan dak2 skang ni..smlm aku kua ngn kwn2 aku..saje g tgk wayang..then sementara nk tggu mase g wayang tu, jejalan n g beli air...yg lg 2 owg tu g beli wafer...pas aku g beli air g la join dowg...then mase tu leh lak dowg ngurat awek wafer...haha...aku da gelak2 je la..kawan aku ni mmg kaki ngayat..ayat mmg ske manis2..haha..lawak gler...

*
*
*
*
*
7.30 pm..masok la panggung wayang...cter harry porter and death hallow..baru je duduk kwn aku yg casanova tu lompat2 excited. sbb dak tu miskol balik..hahahahaha...tros nak bukak klinik doc love n bukak kelas kasanova..haha..abes je wayang tros g jmpe dak tu...mmg dahsyat kawan aku ni...

kasanova yg hebat.

ms dlm perjalanan ke Banafee Village, smpt lg follow awek kete kancil...lmbai2..memaen lg..awek tu marah kot...hahahahha...aku gelak je la...tp seyez..mmg lawak gler dowg ni...skit prot aku..haha....balik dr City Square pon smpt ngurat awek Myvi....mmg darah kasanova mengalir dlm diri die...pastu siap bagi tips2 dlm bercinta lg..haha..aku salute mamat nih..


hai cik adek....

aku ramai kawan kasanova.haha

P/s:enol,klu ko bace entri ni jgn ckp ngn doc love tu taw..haha

Tuesday, December 07, 2010

wishlist kedua! teddy2 bear..woha!!

tgh2 online..terbace 1 forum kat gempak nih..aku mmg ske g gempak..selaen mendonlod, aku ske bace cter lawak n seram2..hoho..
back to da stori mori, ade la 1 guy or gurl ni ckp..kwn die nak beli teddy kat 1 lmn web ni..tp die tkot kwn die kene tipoo...
so die mntk pendapat...tnye nye tnye..rmi ckp leh caye...
aku on gatal2 la cek..mmg jual bear..tp bukan bear bese yg kecil2 tapak kaki tu..
Besar punye!!!!

terkujat aku tgk!!tak caye?meh tgk...

pat owg kene angkat bear tuh!!

comel nye...nyaa *0*

sebelum ni aku penah nmpk kat ganu je...ade satu kedai dpn MBKT tu..kedai hadiah2...pastu nek tgkat ats je...ohhhh....
syurga!!haha..sbb bnyk sgt2 teddy bear!!!!
pastu nmk ade satu teddy kt sblh tangga yg superb beso!!!beso gler klu kowg smbunyi mmg tak nmpk pnye la..haha..kene hempap pon bleh mati...
erk..aku tak bleh byngkan tag line paper :

seorang pelajar mati disebabkan terhempap anak patung beruangnya yang amat besar.

ngahahahahahahahahahahahahahhahahaha..gler..tp pape hal klu kowg nak tgk gak nih link nyer...http://bigteddybear2u.com/
jgn lupe pos ke umah aku ok?haha...

yeay cuti and SLian!!

ok.aku da dekat 2 hari kat umah baru nak tulis entri nih..haha
gler..tp aku pnye ske la kan..hehe..
ish2...agak kureng tol ayat aku nih...

neway aku da stat cuti semester...yg hanya 3 mggu je...tp cuti la gak kan..dari tak cuti lgsung..hehe...
ni pon aku dok umah ni mcm2 nak wat..tp paku sendiri pon tatau nak wat pe...
taunye men SL jer...sorority life kat fb tuh..hehe..
page aku kat fb da pnoh ngn bende tu je...
da aku minat fesyen2 ni..tp aku nak fesyen2 ni aku tak reti..owg gemok...mane la nak cantek nak fesyen2 ni..heeee~~


ni dpt ms study aboard kat jepun..pelik2 je baju nye..ni huduh sket ni..

ni ms kat paris..tp aku tak sempat nak abeskan..

baju ni mahal..tp aku ske dress ni..lawa..tp maklumla aku bukan nye blh pki dress2 gni..haha..
seksa sgt2 nnt jadinye..hehe..

so from here aku men tuka2 baju, n kwn yg ade pon ramai dari obersee..haha..minah2 saleh yg nak add sister..dowg pon tader la pilih kasih or racist ke..ok je...janji vote..kasik hadiah..aku pon slalu kasik hadiah gak..cume aku je yg kurg dpt hadiah..hehe..
tp td aku jmpe page SL m'sia, indonesia and mane lg ek..bagos2 gak gtu..ade la gak kwn dr m'sia..

jadik,sesiape yg men SL ni..sile2 la add aku yer...kte men tuka2 hadiah jom!!hehe

Tuesday, November 23, 2010

another citer korea! playful kiss!

ok, aku da tgk..cter ni mmg bez..haha..sengal2..tp cm same je cter korea yg len..dak skla yg digilai ramai, heroin yg ske hero tp dipndg sebelah mate..tetba ske kat heroin..haha..da tu abes cter je ade patung cm cter goong..wat bear same kot..klu owg tgk cter ni pon sbb ade Kim Hyun Joong jek..heroin nye, Jung So Min kekdg aku tgk comel..kekadang tak..tp bler da masuk kolej aku nmpk comel je la...haha..cm gay lak bnyik nye..muahahahaha.....




tp ade watak sowg lg yg penting selaen kawan oh ha ni, the playful boy Bong Joon Go..die mmg gler..haha..watak die sgt2 klaka..tp bler da meningkat dewasa die ubah perangai die...jadik more gentlemen..haha..bgoz la pe..ni gmbr die kat bawah ni..in da middle..his real name is Lee Tae Sung..



haha...sengal kan gmbr 1st tu..tu ms kat skla...yg 2nd ni die da stat keje kat kedai ayah Oh Ha Ni and lepas ayah Ha Ni suwo ubah stail rmbut..hensem la gak pe...btol ex rumet aku ckp, stail rambut seseorang itu leh mggambarkan kehenseman seseorang itu..haha...smpi skang aku egt die ckp..klu one guy ni muke bese2 je, but then rambut kasik setting baek punye..TING! jadik hensem...haha...aku da bnyk kali jmpe owg cmni..hehehehehehehehe...

tp tu la Ha Ni pandang kat the cool hearted Seung Jo..kecian si Joon Go ni...klu aku la kan...bek aku pilih Joon Go ni..dr melayan Seung Jo yg mcm maen2 kan perasaan owg..klu ske,ckp ske..klu tak,ckp tak..jgn maen2kan hati orang...aku benci watak die..haha..watak je..bukan benci kim hyun joong ok..haha..marah lak die hard fan die nnt..ngeh3...

bio mcm si Joon Go..sabar menanti Ha Ni..walaupon minah tu wat dek je kat die..haih..seriously, klu aku in my real life..bek pilih Joon Go..aku egt ape mak aku ckp, lbih bek terima owg yg cintai diri kita dari kite citai sumone tu but then die tak cintai kite..kite yg merase sakit sedangkan klu kite terima owg yg cintai kita die sggup wat pape utk diri kite walaupon susahkan diri die..

ok.aku jd teremo tgk cter ni..haha..tp mmg btol..aku tak ske Seung Jo..bio la mamat tu kalut cm Joon Go..tp die sggup wat segala2nya semata2 nak kekalkan senyuman Ha Ni..haih..kenape aku tak jumpa lelaki cmtu lg..

ok.teremo lg and teramat panjang lak entri kali ni..haha..padahal lusa ade exam n tak abes stadi lg..haha..

Sunday, November 14, 2010

kerana 2pm,aku terpaksa memilih!

ok dari jao aku tgk da terpikat..
da lame aku perhatikan...
mmg tergoda naluri ku tgk...
haih..
tp setelah teliti sifat2 nye..
ade yg kurg...
so tak jadik aku nak pilih....

tp skang ni 2pm telah wat aku jadik penasaran balik...
by hook or by crook aku nak gak!
haih...

ade 5 kaler..
tp pink dan itam,2 pilihan yg aku kene pilih...
korg pilihkan utk aku leh?

SAMSUNG CORBY!!!!!!

Chic Black Chansung and Junsu
Cupid Pink Nichkhun
Energetic Green Taecyeon
Jamaica Yellow Wooyoung
Minimalis White Junho

haha...harge 699++..camera 2 mp je..sbb harge ngn kamera aku tak mo beli...kini disbbkan vid nih aku da tergoda n aku nak kumpul dwet nak beli gak!!haha..
mereka sgt kacak n menggoda dlm nih..nak2 lak nikhun..haha..cam jigolo aku tgk..haha..
tp aku tergoda ngn sore chansung..kacak gler sore die..haha

mereka hot sgt..haha

Saturday, November 13, 2010

ouh..mase..tlg la bergerak sikit2..


ok..cuti da nak abes...tp hape bende pon tak stadi lg...sket2 je..klu gni mmg mati la ambe gini...
maen je keje nye..men ngn amjad..
men fb...maen-maen..ouh....bnyk nye lagi bende aku tak stadi....

tp tak start2 gak..haih..ape nak jd ngn aku ni pon tatau la..haha...

neway aku nak promote 1 blog ni klu kowg tak tatau lg la..
ur profile ur story..bace2..besh gler nak mati..mmg lawak abes...
gerenti skit prot sbb gelak yg berlebihan..haha..

ok aku mau stadi.haha.
yek2 je aku ni.

Sunday, November 07, 2010

kalau berpacaran..

aku ni sejak due menjak tige menjak ni jelez lak tgk owg kapel2 ni..yela memandangkan aku ni dahulu kapel agak lame..haih..tp nk wat cmne..jodoh tader...die pon da nak g jao..hoho..ayat sedey lak...so pastu aku tekad tak mo kapel..

sudahnye aku jeles tgk owg kapel skang ni..haih...cik abang sane, lalink sini, syg situ, ayng suti..haih...ikotkan hati yg jahat dan kejam thp dewa ni nk je dtg dekat bukak lagu kalau berpacaran..haha..tak pon tetba dok tgh2 antara dowg wat dowg gaduh..ngeh3..tp aku tader la sejahat tu...hoho...

lgpon aku nk tumpu pelajaran dlu kot..(poyo..kan?)..haha..tader la klu aku kapel pon keputusan still trok tak gune gak...mmg payah gak r nk life sendirik2 ni..tp aku nak puas2 idop single dlu..hoho..pastu carik pakwe tros tunang n kawen..xyah susa2 nk kapel lame2...mak aku lak skang ni tak abes2 tnye psl pkwe..jodoh..aritu siap kasik ayat ptgn surah lg...utk dpt jodoh cpt..haha...
mak aku mmg tak sbr btol...haha...

meh layan lagu nih..haha..


sape ade jual ubat rajen!!!

aduh...aku bab2 bace2 buku ni mmg mls nak mampus..bler stat bace je or stat ulang kaji mulelah mate cm hape...pdhal klu ber'muka'buku tu 24 jam tanpe henti taper lak kan..haha..
tp skang pon aku cm da mls nak layan fb2 nih..da bosan sket..sket jer..haha

tgk status kwn2 aku kat fb da mcm bnyk jek dowg stadi..entrepreneur..anatomy..haih...
aku ni hape2 on tak bukak lg...setelah seminggu di umah,tp bc pape pon tak lg..tp ptg baru nak bc fisio...ya allah mls nyer beta ni...sile lah bagi beta ubat yer..hehe..beta akan bayar dgn harga yg setimpal..klu berkesan beta tempah 1 tan teros..deal?

urgh....mlsnye......

Thursday, October 28, 2010

berakhirnye penyiksaaan..ngeh3...

fuh..akhirnye terbehenti jap penyiksaan pd aku..diz week asek trip n bnyk laporan kene wat..haih...pnt2...ni semalaman aku da tak tido..penat tol...haha..nsb bek da dpt anta n mlm ni aku da redi nak balik umah!yeha....mmg aku ske...cuti study week + cuti khas 2 minggu..mmg bez bebeno dok umah...haha...

1st trip: ke Mardi di UPM and KLCC..3 hari 2 mlm tp mcm nak tercabut sendi n tulang 1 badan..plus wif indigested food lg..meraban perot aku jap..hehe..but then the next day dpt la merayap je ke KLCC...nak masok petrosains tp disbbkan rmai sgt owg + bdak2 skla, jd aku terpakse mengenselkan niat dihatiku yg membuak2 tuh...

dak2 kelas aku yg gler bergambar..haha..pantg nampak kemera aku,tros pis2 belaka..haha

trip 2:ke kelantan kota bharu mek ui....
ni trip ok la...tak la buhsan..coz dt tgk tmpt owg yg jual sarang burung...sgt2 baguz coz diz place, Nespure first mover n the only one penjual sarang burung kat kelantan..mmg hebat...pekerja tak ramai pon..tp hasil kerja mmg top seh...

lec aku..die dpt la srg burung free..kteowg tak dpt pon..dpt karipap jer..T_T...

3rd trip:jerangau kembali dgn kambing2 yg di stress kan oleh kami..haha
bukan ape..kene stress kan kambing tu utk dpt result..heat stress..hoho...tp kte owg pon stress gak...pns weh..tp nsb bek ade pokok tunggal tuh..so kteowg da cm wat piknik da..hehe...
mbek..mbek..

so mlm ni aku da nak balik so da abes sume keje2 yg menensyenkan aku..har3...tp pas cuti ni exam lak..so kene la bertarung gak kat umah tu ha..tp pape hal balik ni qada' tido dlu..hehe...

nek bas lg mlm ni..duh..lgoh bdn tak ilang lg..haih......

Monday, October 18, 2010

pok pek pok pek.lalala.

aku ni bler start bukak mulut tak penah berhenti..
nak2 pulak bler time owg suwo aku bercerita...
tak berhenti la gamaknye mengalahkan pak cik-pak cik yg kaki ngeteh di warung mamak..
da mmg aku gini..smpi klu dlu time jln ngn cik abang(dulu la..skang tader..) die ske diam and dengar aku pot pet sepanjang perjalanan menuju mane2 destinasi..haha..
sape yg jadi laki aku mmg kene tadah telinga je la dengo aku bercerita...

da tu klu bercerita laju semacam..dgn tunggang langgang..sume aku nak cter dlu...haha..sudanye owg tnye bnyk kali sbb nak phmkan ape yg aku cter...hihi...

ni psl tgh ari td la...mkn2 smbil bergosip ngn ousmet aku..udah nye mau bukak kaunseling cintan cintun..aku bukan nye pandai sgt...but nak sharing pengalaman blh la kut...cerita punya cerita,sudahnya bukak cter antu lak..haha..aku ni bab cter antu mmg pnoh di dada..dr pengalaman sendiri smpi ke pengalaman owg..mmg aku egt ah..dari satu cter ke satu cter...smpi penat kot mulut aku bercerita je....hahhahaha...yg lagi 2 ousmet aku tu dgr je...haha

so jgn kasik aku mulakan bercerita..bler mula bercerita..mulut yg cantek lg mungil bak angelina jolie ni tak kan berhenti bergerak smpai penat or kowg kater stop..haha..

kadang2 aku rs aku ni cm da tue gler sbb ade je cter aku nak cter, base on pengalaman plak tu..haha

Tuesday, October 12, 2010

senjata paling ampuh untuk menewaskan musuh durjana sejak azali : mesin basuh syiling.

mesin basuh siling.
ala yg masokkan dwet siling sbnyk 2-3 hengget, pastu tggu la stgh jam die basoh bju kowg n keringkan sekali..
aku 1st jmpe menatang nih ms kat matrik dulu...huhu...mmg senang idop aku...tp tak leh basoh ujung2 minggu..ms tuh la akan ade pertarungan merebut mesin basuh and perbarisan bakul2 bju2 tengek yg diperam selama seminggu.haha.
sbb tu aku ske basoh bju gne mesen tu di mlm hari di kala owg tader,owg tido...kat u ni pon aku wat cmtu gak..klu dgr mesen basuh berbunyi 1-2 pg, bju aku la tuh dlm mesen tu..

tp yg tak bez nye gne mesen ni bler time dwet dlm mesen tu da penoh,or ade dwet stuck dlm tmpt siling tu..yg makan dwet,it means aku da msok dwet tetba jd kosong semula tu paling aku skit ati..mau sehari aku ngamok2 kat bilik.huh..

tp suma tu dpt diatasi dgn senjata yg paling ampuh n dasat yg diaja oleh exrumet aku dulu di matrik..setelah berguru 2 hari 3 mlm, aku telah mahir gne kan senjata ni..haha..mesen basuh tu tetap kalah ngn aku!hahahahahahahhaahaha...


TADA!!!!!!!!

ya...pembaris senjata paling ampuh yakni berkesan untuk mesen basuh siling ni...tak kesah la pembaris ape...janji pembaris...caranya senang je...kowg amek pembaris, then jolok2 tmpt siling smpi kowg tak leh nak jolok ape lg tah...then akan keluarla siling2 yg tersekat2 tu...loteri tu...haha...
pg td je aku da menang loteri mesen basuh sebnyk 80 sen..haha...ms kat matrik dlu penah smpi 3-4 hengget aku dpt...mmg bahagie tol..haha...so sape2 nak mahirkan ilmu ni...aku leh bukan kelas menuntut ilmu ni ngn aku...free of charge..haha.

entri agak merepek kali ni..haha

Saturday, October 09, 2010

Kakak h0t dan abang kacak

Hurm..arini aku gie seminar perk0ngsian usahawan..tah la..aku p0n xtau la ape yg aku dpt input arini..haha..penat bergelak ngn ekin bace blog pkwe die ade la..haha..yang bagi ceramah ni p0n aku tak kenal p0n..yg encek tu pengarah filem..yg puan tu pemilik kedai wat signb0ard..aku tak kenal mereka2 ni..tah la..
Aku tak tau nk tulis ape entri kali ni..haha..da lame xupdate..

~ps:klu anda sume kwn sy yg baek dan bijak bistari,tlg d0akan agar test breeding xde bes0..amin..;-)

Sunday, September 19, 2010

multitask person. hebat kan?

pg ni aku g ke kelas dgn keadaan yg terpaksa, mls dan tak mo bukak mata..haih..mlsnye....
pg tu pon hadila kjot aku smpi cm nak cmpak aku ke tingkap..hahahahahahaha...gnz nye aku tido smpi tak sedo2...bak kate mak aku 'ko tido klu owg balik bom pon ko tak sedo..'hahahahahaha...

ok back to da stori mori.. kat kelas breeding td nsb bek aku leh adapt n terima ape en zawawi ajo aku td...klu tak...mmpos...tp dlm stadi2 tu smpt gak aku mengonline n main game sorority life kat fb..hebat kan?haha...sbnrnye nk tutup perasaan kecewa tgk mrkah breeding yg telah disajikan kepade kami di awal kelas..hamek ko!! da la tak lepas..haih....mmpos2...gler aku cm ni...tp aritu pon aku wat dlm keadaan tak mengizinkan...hahahahha...excuse lebey lak minah ni...hoho...

mood merundum tros watkan aku jd hebat, buat bnyk keje n otak bagi 3; men game,dgr lec n tulis note..hebat2..kan?hahahahahhaha

as conc, tensyen dlu baru leh wat multitask..hahahahaha...

Saturday, September 18, 2010

berakhirnye sebuah percutian..

setelah bape hari bercuti raye dgn sakan nye..tiba la aku di bumi terengganu ini....
aku tak mo balik lg...tak puas nak beraye lg..huuuuuuuu....(T-T) tp tak leh tak balik..nnt sape nk gntikan aku g kelas nnt...tak pasal2 gagal exam nnt..huuuuuuu...

cuti kali sgt2 sakan bersuka ria, smpi esimen aku tak sentoh langsung..hebat kan?haha...
ni baru nak wat..tapi terpinga2...rumet aku tgh pantas mengeprint keje2 die..aku?hebat2...
hahahahahahha...

raye ritu da cm wat percutian 3 hari 2 malam da...memula kat kampong abah,percutian 3 hari 2 mlm, pastu balik tros g umah atok blah mama....esk nye g umah pak long, pak andak and mak tam....straight 3 hari 2 malam...umah aku tu da mcm hotel or dobi..balik kejap basoh bju, pastu tinggalkan..ahahahhaha...pas balik tu..esknye aku g beraye ngn kawan2 aku pule..punye la ramai smpi pnoh umah aku tu ha...


haa tgk..pnohkan..siap wat gathering lg kwn2 aku ni kat umah aku...uish....haha...

siang da puas beraye, puas makan..hampir setiap umah g raye sume ade makan2..mau tak pecah prot...hhahahaha..da tu malam smbong tmpat len lak..hehehe...tp tu pon da tak larat nak makan lg...pnoh da prot..ehhehehehe...

esoknye tak g memane pon..dok umah kemas beg..tu pon cm malas je nak balik...haha..kemas sket, men game,kms lg, men game lg...hoho... lastly siap gak n nek bas kol 9 stgh...n sampai ke k.t n unisza..the end..

aku nak g beraye lg..tak puas beraye....huuuuuu...(T_T)

Thursday, September 09, 2010

SElamaT HarI raYa kawANG2!




sempena hari raya yang tinggal lusa je nak muncul...
aku nak ucap kan selamat hari raya kepade sume kengkawang dan beshpreng ku yg ade...
semuga raye ni memancarkan cahaya yg gilang gemilang kat dunia kowg...hoho..
aku ni merepek2 je...
esk aku nak balik kmpong da..horray!!
hoohoo..

p/s: ni gmbr kad raye yg aku berjual ni sbnrnye..agak huduh..tp ade owg beli...berase bangge seketika sbb hasil tgn aku..haha

Thursday, September 02, 2010

Cootii Rayeee....

akhirnye...smpai kat umah gak pg ni...pnt tdo dlm bas...
smpi umah je tros jmpe amjad...jeng3...aku egt die tak kenal aku da...
sekali tu die egt seh...wohooo!!!!ske nye beta rs..haha...die kenal beta larh..hahahahahaha...
makin tembam si boolat tu...aish...seronoknye ade owg yg leh di kacoo2 ni...hehe...

kepade kawan2 ku yg baru nak balik or olredi smpi umah tu..
selamat hari raye yer...maaf zahir batin..balik umah tu lelelok...jgn men mercun or bedel bnyk sgt...nnt tader tgn kurg harga hantaran..ahaks!

ok..now rehat time.
daa~~

Monday, August 23, 2010

explorace sahur

pejam celik pejam celik da hari ke 13 da rini pose...cepat tol mase berlalu kan?tak sangke tol..hoho...egt baru kjap je pose nye..hehe...neway arini cadang nye nak masak nasik goreng pepagi buta nih..tp sudahnye aku terbgn lmbt n kwn housemate aku sume terpakse mkn nasik sejok je...da la tu satu hal...mkn lelaju lak tu...tggal tader yg tercekik je..haha..mmg lawak r...

memula tak nak mkn..da tawarkan roti nan aku,last2 join gak..hahhaahahahaha..ngn baki ayam semlm yg masih elok n serunding jualan housemate aku..msok gak perot..haha...tp mmg lawak je memasing td...

tp taper..jnji mkn kn?tp kesian housemate aku..sudahnye kwn aku suwo msk memlm je..esk tggl pnskan je..hoho...

Saturday, August 21, 2010

woot.woot.woot

aku makin gler sem ni..gler...
owg maikn bnyk cuti,mkin bnyk rehat or tido,but not me...always become owl..
haish..nsb bek je tader eye bag or lingkaran hitam bwh mate..
nak kate wat keje tak gak...haha..men je bnyk...tp tu la..aku ni tido pon da jd tak menentu da skang nih..trok2...

nak jadi cerita,baru mengemaskinikan my collection of songs..yg bnyk sgt2 tuh n jmpe lagu2 soundtract twilight..huh..tros mencari balik twilight n new moon n watched it so many times..kempunan n gler..thats another reason aku tido lewat..kot?

kawan2,ape yg perlu sy lakukan?tak merbahaya kan??
haha.
suddenly scared..urgh..

and arctic monkey punye lagu sgt2 seronok di dengar yek selaen dr soundtrack twilight n new moon..yeah..crazy isn't?

Sunday, August 15, 2010

kebluran.

bukan kebuluran ok..haha..tp mmg tgh kebulur pon...lapa seh..rilek2...hari posa harus di hadapi dgn tenang dan bergaya...hahahhahahaa...

arini kat kelas animal breeding aku blur gler...tatau la nape..aku mmg tak masok pape pon arini...owg dok dgr,aku blur,owg len dok ngire,aku blur..owg dok bincang2,aku blur..sudahnye aku pok pek2 je ngn abang long..haha..mmg sepatah haram aku tak phm...tgk tulisan yg en zawawi tulis lg wat aku rs nak muntah...haish....

tp nsb bek rini kelas animal nutrition tader...dr wan g filipin..yes!!haha...sedap je aku mmbuta ptg td..bak kate kak dib,tido itu satu ibadah...hhohoho...

selamat berbuka!! =)

Saturday, August 14, 2010

aku benci kau

nape permainkan aku..
dulu kate kene jujur dalam semua perkara, bler aku tak ckp pape bende yg ko rs penting, ko marah aku...tp skang ni ape cite? ko tipu aku, wat aku cm owg bodoh menaruh harapan...
alasan ko senang jer....tak smpai hati...tak nak ckp dpn2 nnt aku nanges atau kecewa..
abes kirenye klu skrang ni baru nak ckp aku tak kecewa la yer?
sakit...sakit ati aku sgt2...skit sgt2...aku da mcm owg gler kat bilik ni..aku benci kau...aku benci...
aku pon bodo pegi mengharap kat owg yang da tak nak kat aku sape suro..
kan da kene bodo2kan...ikotkan hati sgt...smpi ape2 yg kau wat pon aku ikotkan je...
bodohnye aku...bodohnye....
da la dlm pelajaran da bodoh...dlm kehidupan pon masih bodoh gak walaupon da alami mcm2 perkara..aku mmg bodoh..nape la aku leh tak sedar yg kau wat cmni kat aku..
wat malu aku jer..da prasan2 bahgia, senyum panjang lebar, wat gabung2 gambar...
sudahnye aku yg malu sendiri..bodohnye aku....

maaf entri kali ni entri emo...aku tak sanggup nak simpan lg....

Friday, August 13, 2010

seharian pose.

pose2!camat berpose!!walaupon da hari ke-3 da..haha...tp aku tak rs cm dlm mood berpose..tatau la..ni pon silap2 ry tak rase ry nnt..haish...
keje aku time pose ni mmbuta jer..haish...kene bgn maya!!usaha2!!haha...
aku pon mau berusaha menguruskan badan di bulan posa yg mulia ini..
buleh ke??buleh kut..yg penting..berusaha!!gambate!!haha

NOTAKAKI:
~smlm baru hari posa yg ke2...tp da mkn sedap2..hoho..bez gler piza yg aku mkn smlm tuh..meaty sumthin2..gtu la...ade bebola dageng..besh..mkn ngn encek sailor..lg besh...haish....
rindu nye kat beliau..hoho..ops..tak leh lebey2..
~sape encek sailor?teke la sendiri..haha..
~selamat berpose n berterawikh yer kawang2..haha

Sunday, August 01, 2010

.toing~toing~toing.

ehem2...encek khir da lame cter pasal arnab nih..aku baru nak bukak cter..haha...
taper2..ni cter baru nyer...skang ni ade projek baru dak2 kelas aku..ternak arnab...bezkan munyik nyer...td men2 ngn dowg pon bez jer perasaan nye..haha..gler2..
name dowg da la ol skul gler...sazali,melur,kenangan,laila,majnun...n tambah 2 eko lg td..ramli dan saloma..huh..ramli ngn saloma la yg paling comel..2-2 cm teddy bear..bulu lebat gler...actually 2-2 tu ganti wat majnun yg da meninggalkan laila sensowg...T_T
hoho..laila pon cm sedey je td..cian die...neway tgk arnabs ni td wat aku rs seronok gler....bukan setakat ikan je yg leh menenangkan kter pas tgk 20 minit,arnab pon boleh taw..so bela la arnab..hak3..

selaen arnab tu..bende yg wat aku rilek rini wat bende yg aku ske..dana aku nak pki bende yg aku da wat tu esk..hoho..seronok je td..siap kasik akak rumet aku satu lg...hoho..klu jual mmg lumayan aku rs ni..haha...
pak cik kayo...sala2..akak kayo,akak kayo..haha..$_$

arini mmg aku bahgia je,walaupon lab report tak siap lg..haha =)

Friday, July 30, 2010

.tenet selaju sungai yg tader air.

haha..hiperbola sugguh kan...
sungai tader air leh lak die samekan ngn tenet kat kampus kusza nih...
da la fesbuk pon tak leh bukak..
klu leh bukak pon selaju sungai yg tader air..
da tu sumer bende mau di block..mane leh jd cmnih...
asal nk bukak je hang kejap..mmg hangen aku la kan...haish.........
tu pasal aku syg kampus kota leeeeeeeeebeeeeeehhh dr kampus kusza..haha..
sadis2..

da la weekday block,ni weekend pon mau block gak ke??
tak agak2 r kan...aku tensyen n buhsan nih..tatau nak tgk ape..aish..utube tak lak die block??
sadis2..


~rini nak jog (rajennye..) ,tp ujan(haha)..so jog dalam toilet ngn housmet..haha..ape yg penting? kerjasama..haha
~pg ni pon egt nak tgk arnab2 zaman klasik tu,tp ujan so tak jadik nak tengok..haha

Thursday, July 29, 2010

.tajok-less.

aku tatau nak letak tajok ape sbnrnye..saje nak update je blog ni yg hampir2 bersarang lelabah..hahahaha..
minggu ni abes jadual makan,minum dan tido aku berterabor...
gler2 punyer berterabor...
mama da pesan..jgn wat keje last minit..tp wat gak..haa amek ko tdor da jd cm ape...
mate da hampir2 jadik cm cempaka,arnab albino kelas aku..haha

satu lg bende nak citer..haha..
sem ni aku da blaja anatomi..binatang la..bukan manusia...
klu manusia mau aku tak makan seminggu...kambeng tu pon da wat aku tobat tak mo makan kambeng for a few days..haha..
urgh. tak mo egt..tggu next wek cmne..haha...

lari topik lak..haha..sedang seronok2 buang2 dageng kambeng tuh..
tetba timbul suara menanyakan "tu muscle ape tu? ape name muscle tu? nape men ptong je??"
terkesima aku..tros malas nak wat keje..malas..haha..
diz wek nyer lab telek2 joint n tulang je..tetba tnye muscle...aish...
name bahagian joint yg pelik2 tu pon aku tak abes stadi tros lompat muscle...
kami animal science not vet...haha..
ok terlebeh suda..tak mo cter lbey..

bak kate miss nalini
ade blog blh wat kte ske2..ade blog yg leh wat menaekkan darah..(dlm nada miss nalini)
haha..jahat ek aku nih?hahahaha..

Thursday, July 22, 2010

hidup ku sebagai dak animal science di tahon due..

aish..lame gler tak update..since balik unisza ni balik..bz jer memanjang...but sengaja membzkan diri pon ade gak..haha...

neway since nek tahon due ni..mcm2 da kene wat..baru nmpk apekah animal science ni sebnrnye...wakakaka...dolu2 punye la cm nak gler mmberontak, nanges2 dpt kos ni..hehe...but then bak owg kate tak kenal maka tak cinta..so tu pasal la aku da mula ske gak la kan..ehehehehehe...mggu ni je da mcm2 kene wat..ahad g ukur and timbang kambing...tak cm susah lak kan...egt senang ke??nak lari2 keja kambing la..aish...mau tak berpeloh2 cm ujan da...

smlm lak,g examine tolang temolang..lombu2 n kambeng2..pastu examine tu satu hal..kene lukis lak tu..aigoo...yg beso tu sng la...yg halus2 cm rabbit tu??yup..rabbit punye tulang aku kne lukis...haish...penat2...



conc : thon 2 mmg da mule rs penat n mule rs wat keje..hahahahahahahahaha

p/s: gmbr kambeng yg cumils tu aku upload nnt..nak g lab lak..ade kelas fisio lak pas ni..busy2..hahahahaha

Sunday, July 11, 2010

korea korea korea.



huhu..bukan aku nak citer pasal team bola sepak korea yg da kalah tu...walaupon agk sedey sbb tak masok semi finla pon..agaggagagagaga...
ni pasal kemaruk aku yg nak tgk cter korea sgt2 dahsyat..haish...
skang tgh kemarok personal taste..ohoh..lee min ho hero nye <3
neway aku da abes da tgk cter ni n as usually happy ending!!hurrah!!

aktiviti terkini:mau mencarik dan mendonlod drama korea baru lg..haha.. =)

Tuesday, July 06, 2010

welkom tu UniSZA everybody!!

uish..just a few days untuk balik ke UniSZA, as known as UDM ms dlunyer..
aigoo..aku nak bawak balik tv nih..peti ais..dapo...n modem streamyx kt umah ni ha..haha..
paling penting aku nak bawak ialah AMJAD ZUKHAIR...si ipin kesygn aku tuh...
aku ni pasti kangen banget sama dia sih....(pengaruh BBC mak aku la ni..)

tak mo balik!!!tak mo...da la result terok..aish..malu aku..sem dpn ni aku tatau la cmne nak wat...tak mo balik....(ade yg lg awl kot balik dr aku..haha). aish..bunyik cm aku kat kusza je da...
hurm...dis sem maybe dpt bilik lg selesa dr dulu,but internet susah dpt..aigo...payah la hamba cmni...cmne nak donlod cter n carik maklumat nih..aish....da la aku nyer kolej tuka ke kusza,bukan dpn spital K.T lg..haa....lg aku tak mo..tak ske2...ngn dak2 kusza lg...tak ske!!!oppss..terlebey suda..

hurm..tak pe la..tabahkan hati..sabar maya sabar..ko da puas berpoya2 kat pg nih..balik jd dak bek smula(hipokrit!haha)..

layan cter korea jap..melegakan hati yg lara mengenangkan nasib di sana..haish.....

Monday, June 28, 2010

menara aqabah + pesta bukit layang-layang.

huhui!! ujung minggu ni, tak2....
minggu ni..asek jalan jer keje aku...haha..trimas kepade encek eskot sebab bwk aku kemane2..and sebok2 nak ikot aku untuk just amek spek baru aku..hahaha...
spe aku mane tah ilang..so wat la spek aru..kaler merah uolls..haha

ops.jao menyimpang..haha..
pesta bukit layang2 ni tetba je ade..pertengahan tahun lak tu...rupenye sempena pembukaan menara aqabah yg baru nak dibukak...mcm2 la di buat..tp pestanye just 2 ari je..tak besh nyer..tader kude kepang..tader layang2 sotong yg beso tuh..huh..

kat menara aqabah tu sebenarnye akan jadi pejabat...tapi dlm ms perasmian ni, die wat cm2 jualan..ade kaen corak batik (pasar payang bnyk), novel-novelan (sempat borong satu but pelik sket tjok die), gajet n kerepek2 sket..mcm2 ade la...sempat la membeli sket barang2..pin bentuk rerame, handmade tuh..hoho..naseb bek tak mahal...


Tuda di padang maya..pelik kan tajok die..huhu..i baru nak test bace..da lame kot tak beli buku cm ni...

huhu..papehal..thanks kepade encek eskot sbb ekot aku dari pegi amek spek smpi balik..sbok jer..haha..tp abes gak merayap 1 kompleks td..haha..sempat lg bagi advice kepade encek eskot utk dompet baru encek eskot..haha..

ok..penat..mau tido..kaki pon saket tak ilang lg..amjad la punye pasal,smpai mak long die ni yang tergolek..haha..syg anak sedare punye pasal..haish..


Sunday, June 27, 2010

seruan cinta..ku seru2~~

ke seru cintamu~~~~~
hehe..sape aku nak seru pon aku tatau..hehehehe...
sebenarnye feeling lagu adibah noor ni la...aku rs lagu baru gak kot...hehehe...
seruan cinta..besh siot.... meh2 dgr...

aku wat vid ni siap lirik skali..sbb kat youtube tader....so enjoy it!! woot! woot!


Thursday, June 24, 2010

sorry seems to be the hardest word....

huh.
btol gak ayat ni..maaf tu agak susah nak sbot..walaupon just 4 huruf.. M.A.A.F..
tp klu senang je sebot maaf, owg kate maaf jd tak ikhlas lak..asyik2 maaf jer..
tp maaf tu la magic word yg paling berkesan..tak payah wat pape...mintak maaf je tros ok..
tp sekali jer kte da wat owg tu terluka ngn kemarahan kte, atau perbuatan kte..
lukanye amat2 terkesan...
mmg maaf boleh ubah perhubungan jadi baek..ubah suram duka menjadi ceria..
tp luka tak akan boleh sembuh ngn maaf or anything else...
so amaran.
pike dahulu sebelum lakukan pape. the end.

actually nak ckp psl lagu ni jer...aku minat dr dlu...hehe..pastu tetba dgr semula..
tros minat balek..ehhehehehehe...
ayat diatas tader yg berkaetan antara yg idup or mati...hehehehehehehe...

best lagu ni.
layan perasaan jap..



Thursday, June 17, 2010

~masak-masak dengan game~

lame aku tak kemerepekan...so rini aku nak cter sket...
aku ni bler boring gler2 nak mati..aku men game...kwn2 aku yg da kenal aku tau cmne aku..
hahahhaaha....
neway aku nak bgtau ade la game ni aku jmpe...bgos gak ar..masak2...
tp siap ade resepi lg..bgoz tol....klu kowg nak cube meh tgk2 kat bwh ni..




so tuan-tuan dan puan-puan,selamat mencuba..hehe...

Thursday, June 10, 2010

~~suka suki di Tanjung Balau~~

wohoo!!lame aku tak merepek kat blog aku nih..maklumla..bz+malas+tader idea+tah pape lg larh..haha..tp reason utama aku tak merepek2 ni sbb aku pegi oliday wif my family..yuhoo!!
mandi pantai,mandi kolam, mandi kolam lg, mandi pantai lg..agagaggaggagga...mmg gler mandi jer...and at the end,aku nyer kulit burn gler2 punyer...haish...merane kulit terkopek2..aigoo..

aku ngn family oliday kat tanjung balau,kota tinggi..lawa gler tempat ni..seyezli..sgt2 lawa..
awan sgt2 cun, air jernih gler, tenang..fuh..mmg leh lepaskan sume masalah la kat ctu..hoho..




lawa gler kan pantai ni..air laut jernih gler..gler punyee jernih..nmpk kaki siot..mmg jernih..fuh..da tuh ciap leh carik kepah lg..haha..dpt la gak bawak balek sket..sedap gler..tp bnyk gler pasir..but still sedap..hohoho..


btw..awan nyer sgt lawa kan??

pastu da cek in resort yg berdekatan, kteowg dok sempat membuta dlm bilik..wohoo!!mmg seronok tdo ngn air-con..haha..tp disebabkan kesensitipan aku terhadap air-con yg amat dahsyat..teros aku tarik comforter and guling2..ngeh3..aku mmg tak tahan air-con..hehe..

then, petang tu mak cik n da family sampai..terus turun g kolam..sume lelaki2 sgt2 teruja nak mandi kolam..lawak jer..haha..aku teruja gak..tp esk paginye baru aku mandi..haha...straight pastu g mandi laut..lepas telan air klorin, pastu aku telan air masen lak..mmg naseb la perot aku telan air bukan2..ahahahhahahaha..


muke penat pas mandi laut memula..n smpai bilik jer tros..bummm!! sedap membuta satu family..agagagaga....

ni aksi adek2 aku ngn family mak cik aku..mmg gler2 dowg men..yela sekali sekale la katekan... agagagaggaa...




ni parent aku..asek dating jer..hahahahahaha...tp seronok gak tgk dowg cmtu..tros mau berangan.. haha..

neway aku sgt2 hepi dan seronok!! walaupon penat dan saket2 badan aku..tp mmg seronok!!
hope blh wat lg pas ni..yipee!! hepi oliday everyone!! huhuhu..

Search This Blog

Total Pageview