Pages

Monday, June 28, 2010

menara aqabah + pesta bukit layang-layang.

huhui!! ujung minggu ni, tak2....
minggu ni..asek jalan jer keje aku...haha..trimas kepade encek eskot sebab bwk aku kemane2..and sebok2 nak ikot aku untuk just amek spek baru aku..hahaha...
spe aku mane tah ilang..so wat la spek aru..kaler merah uolls..haha

ops.jao menyimpang..haha..
pesta bukit layang2 ni tetba je ade..pertengahan tahun lak tu...rupenye sempena pembukaan menara aqabah yg baru nak dibukak...mcm2 la di buat..tp pestanye just 2 ari je..tak besh nyer..tader kude kepang..tader layang2 sotong yg beso tuh..huh..

kat menara aqabah tu sebenarnye akan jadi pejabat...tapi dlm ms perasmian ni, die wat cm2 jualan..ade kaen corak batik (pasar payang bnyk), novel-novelan (sempat borong satu but pelik sket tjok die), gajet n kerepek2 sket..mcm2 ade la...sempat la membeli sket barang2..pin bentuk rerame, handmade tuh..hoho..naseb bek tak mahal...


Tuda di padang maya..pelik kan tajok die..huhu..i baru nak test bace..da lame kot tak beli buku cm ni...

huhu..papehal..thanks kepade encek eskot sbb ekot aku dari pegi amek spek smpi balik..sbok jer..haha..tp abes gak merayap 1 kompleks td..haha..sempat lg bagi advice kepade encek eskot utk dompet baru encek eskot..haha..

ok..penat..mau tido..kaki pon saket tak ilang lg..amjad la punye pasal,smpai mak long die ni yang tergolek..haha..syg anak sedare punye pasal..haish..


Sunday, June 27, 2010

seruan cinta..ku seru2~~

ke seru cintamu~~~~~
hehe..sape aku nak seru pon aku tatau..hehehehe...
sebenarnye feeling lagu adibah noor ni la...aku rs lagu baru gak kot...hehehe...
seruan cinta..besh siot.... meh2 dgr...

aku wat vid ni siap lirik skali..sbb kat youtube tader....so enjoy it!! woot! woot!


video

Thursday, June 24, 2010

sorry seems to be the hardest word....

huh.
btol gak ayat ni..maaf tu agak susah nak sbot..walaupon just 4 huruf.. M.A.A.F..
tp klu senang je sebot maaf, owg kate maaf jd tak ikhlas lak..asyik2 maaf jer..
tp maaf tu la magic word yg paling berkesan..tak payah wat pape...mintak maaf je tros ok..
tp sekali jer kte da wat owg tu terluka ngn kemarahan kte, atau perbuatan kte..
lukanye amat2 terkesan...
mmg maaf boleh ubah perhubungan jadi baek..ubah suram duka menjadi ceria..
tp luka tak akan boleh sembuh ngn maaf or anything else...
so amaran.
pike dahulu sebelum lakukan pape. the end.

actually nak ckp psl lagu ni jer...aku minat dr dlu...hehe..pastu tetba dgr semula..
tros minat balek..ehhehehehehe...
ayat diatas tader yg berkaetan antara yg idup or mati...hehehehehehehe...

best lagu ni.
layan perasaan jap..



Thursday, June 17, 2010

~masak-masak dengan game~

lame aku tak kemerepekan...so rini aku nak cter sket...
aku ni bler boring gler2 nak mati..aku men game...kwn2 aku yg da kenal aku tau cmne aku..
hahahhaaha....
neway aku nak bgtau ade la game ni aku jmpe...bgos gak ar..masak2...
tp siap ade resepi lg..bgoz tol....klu kowg nak cube meh tgk2 kat bwh ni..




so tuan-tuan dan puan-puan,selamat mencuba..hehe...

Thursday, June 10, 2010

~~suka suki di Tanjung Balau~~

wohoo!!lame aku tak merepek kat blog aku nih..maklumla..bz+malas+tader idea+tah pape lg larh..haha..tp reason utama aku tak merepek2 ni sbb aku pegi oliday wif my family..yuhoo!!
mandi pantai,mandi kolam, mandi kolam lg, mandi pantai lg..agagaggaggagga...mmg gler mandi jer...and at the end,aku nyer kulit burn gler2 punyer...haish...merane kulit terkopek2..aigoo..

aku ngn family oliday kat tanjung balau,kota tinggi..lawa gler tempat ni..seyezli..sgt2 lawa..
awan sgt2 cun, air jernih gler, tenang..fuh..mmg leh lepaskan sume masalah la kat ctu..hoho..




lawa gler kan pantai ni..air laut jernih gler..gler punyee jernih..nmpk kaki siot..mmg jernih..fuh..da tuh ciap leh carik kepah lg..haha..dpt la gak bawak balek sket..sedap gler..tp bnyk gler pasir..but still sedap..hohoho..


btw..awan nyer sgt lawa kan??

pastu da cek in resort yg berdekatan, kteowg dok sempat membuta dlm bilik..wohoo!!mmg seronok tdo ngn air-con..haha..tp disebabkan kesensitipan aku terhadap air-con yg amat dahsyat..teros aku tarik comforter and guling2..ngeh3..aku mmg tak tahan air-con..hehe..

then, petang tu mak cik n da family sampai..terus turun g kolam..sume lelaki2 sgt2 teruja nak mandi kolam..lawak jer..haha..aku teruja gak..tp esk paginye baru aku mandi..haha...straight pastu g mandi laut..lepas telan air klorin, pastu aku telan air masen lak..mmg naseb la perot aku telan air bukan2..ahahahhahahaha..


muke penat pas mandi laut memula..n smpai bilik jer tros..bummm!! sedap membuta satu family..agagagaga....

ni aksi adek2 aku ngn family mak cik aku..mmg gler2 dowg men..yela sekali sekale la katekan... agagagaggaa...




ni parent aku..asek dating jer..hahahahahaha...tp seronok gak tgk dowg cmtu..tros mau berangan.. haha..

neway aku sgt2 hepi dan seronok!! walaupon penat dan saket2 badan aku..tp mmg seronok!!
hope blh wat lg pas ni..yipee!! hepi oliday everyone!! huhuhu..

Saturday, June 05, 2010

my first award! yipee!!


yihaa!! my first award!! thanks izzah!! hoho..tp kene jawab soklan2 ni yg payah ni..hahahaha..

1 ) Thank & link the person that gave you the award.
izzah!! kamsamida!!!

2 ) Pass this award onto 5 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
disebabkan aku tak ramai blogger lagik ni jer la aku dapt kasik

~encek khir~
~ainanisha~
~kak dib~

3 ) contact said blog n let them know they've won the award
hurm..izzah lalu fb..aku pon mau lalu fb jugak la..plus wif lalu blog mereka juga..

4 ) state 5 things about yourself
pasal aku?? susahnye soklan..

happy good lucky person
ske makan
online kesukaan sy juga
kaki donlod @ pendonlod yg berjaya
sgt sukakan pink n putih!!

sekian terima kaseh.

Thursday, June 03, 2010

millatfacebook - laman sosial untuk muslim

sedang2 aku mencarik link drama korea baru..aku terbace satu article ni..bace2..
credit to syok.org

ISLAMABAD: Sekumpulan warga Pakistan mencipta laman web baru untuk menghubungkan 1.6 bilion Muslim selepas berang dengan laman Facebook kerana menyiarkan karikatur Nabi Muhammad selain mewujudkan saluran baru melawan propaganda anti-Islam.

Kumpulan itu membabitkan enam profesional teknologi maklumat (IT) di pusat budaya dan hiburan Pakistan, Lahore, yang melancarkan laman web www.millatfacebook.com, awal minggu ini.
Ia dilancarkan selepas mahkamah Pakistan mengarahkan sekatan ke atas Facebook sehingga Isnin ini atas bantahan terhadap satu laman Everyone Draw Mohammed Day (Hari Lakar Muhammad) yang menghina Islam.

“Millatfacebook dicipta bagi memenuhi keperluan sosial penduduk Pakistan. Laman untuk Muslim termasuk orang lain yang baik daripada agama lain turut dialu-alukan,” kata laman web itu kepada yang berminat menjadi ahli.

“Kami mahu beritahu ahli Facebook bahawa mereka akan terima padah jika mengganggu kami,” kata Ketua Pegawai Operasi syarikat yang menempatkan laman itu, Usman Zaheer, 24.

“Jika ada orang menghina nabi, kami akan jadi lawan mereka dan menyebabkan mereka rugi besar,” katanya yang bermimpi menjadikannya laman sosial terbesar Muslim.

Dikenali dengan singkatan MFB, seperti juga FB bagi Facebook, pengasasnya berkata, pakar IT kini berusaha memasukkan ciri-ciri lain ke dalamnya bagi mencabar pesaing dari California itu.
Setiap ahli memiliki ‘dinding’ untuk ulasan sahabat selain mengandungi kemudahan emel, foto, video, ruang sembang dan perbincangan.

Perkataan ‘Millat’ adalah bahasa Urdu yang biasa digunakan untuk merujuk kepada negara. Laman web itu sudah mempunyai 4,300 ahli selepas tiga hari dilancarkan, kebanyakannya warga Pakistan yang boleh berbahasa Inggeris dalam lingkungan usia 20-an.

Angka itu jauh lebih kecil daripada keahlian Facebook di Pakistan buat masa ini sebanyak 2.5 juta dan ulasan awal menunjukkan MFB memerlukan lebih banyak masa untuk benar-benar menyaingi FB.

Bagaimanapun, Usman gembira dengan hasil awal laman web itu yang sudah menarik penyertaan warga Britain, Bulgaria, Kanada, China, Russia, Emiriyah Arab Bersatu dan Amerika Syarikat. – AFP
kesipulannya,marilah kte sama2 utk pinggirkan facebook dan masuki web millatfacebook utk menegakkan agama islam kte..wallahualam....
(dipetik dari akhbar berita harian 29 mei
2010)

Search This Blog

Total Pageview