Pages

Thursday, October 28, 2010

berakhirnye penyiksaaan..ngeh3...

fuh..akhirnye terbehenti jap penyiksaan pd aku..diz week asek trip n bnyk laporan kene wat..haih...pnt2...ni semalaman aku da tak tido..penat tol...haha..nsb bek da dpt anta n mlm ni aku da redi nak balik umah!yeha....mmg aku ske...cuti study week + cuti khas 2 minggu..mmg bez bebeno dok umah...haha...

1st trip: ke Mardi di UPM and KLCC..3 hari 2 mlm tp mcm nak tercabut sendi n tulang 1 badan..plus wif indigested food lg..meraban perot aku jap..hehe..but then the next day dpt la merayap je ke KLCC...nak masok petrosains tp disbbkan rmai sgt owg + bdak2 skla, jd aku terpakse mengenselkan niat dihatiku yg membuak2 tuh...

dak2 kelas aku yg gler bergambar..haha..pantg nampak kemera aku,tros pis2 belaka..haha

trip 2:ke kelantan kota bharu mek ui....
ni trip ok la...tak la buhsan..coz dt tgk tmpt owg yg jual sarang burung...sgt2 baguz coz diz place, Nespure first mover n the only one penjual sarang burung kat kelantan..mmg hebat...pekerja tak ramai pon..tp hasil kerja mmg top seh...

lec aku..die dpt la srg burung free..kteowg tak dpt pon..dpt karipap jer..T_T...

3rd trip:jerangau kembali dgn kambing2 yg di stress kan oleh kami..haha
bukan ape..kene stress kan kambing tu utk dpt result..heat stress..hoho...tp kte owg pon stress gak...pns weh..tp nsb bek ade pokok tunggal tuh..so kteowg da cm wat piknik da..hehe...
mbek..mbek..

so mlm ni aku da nak balik so da abes sume keje2 yg menensyenkan aku..har3...tp pas cuti ni exam lak..so kene la bertarung gak kat umah tu ha..tp pape hal balik ni qada' tido dlu..hehe...

nek bas lg mlm ni..duh..lgoh bdn tak ilang lg..haih......

Monday, October 18, 2010

pok pek pok pek.lalala.

aku ni bler start bukak mulut tak penah berhenti..
nak2 pulak bler time owg suwo aku bercerita...
tak berhenti la gamaknye mengalahkan pak cik-pak cik yg kaki ngeteh di warung mamak..
da mmg aku gini..smpi klu dlu time jln ngn cik abang(dulu la..skang tader..) die ske diam and dengar aku pot pet sepanjang perjalanan menuju mane2 destinasi..haha..
sape yg jadi laki aku mmg kene tadah telinga je la dengo aku bercerita...

da tu klu bercerita laju semacam..dgn tunggang langgang..sume aku nak cter dlu...haha..sudanye owg tnye bnyk kali sbb nak phmkan ape yg aku cter...hihi...

ni psl tgh ari td la...mkn2 smbil bergosip ngn ousmet aku..udah nye mau bukak kaunseling cintan cintun..aku bukan nye pandai sgt...but nak sharing pengalaman blh la kut...cerita punya cerita,sudahnya bukak cter antu lak..haha..aku ni bab cter antu mmg pnoh di dada..dr pengalaman sendiri smpi ke pengalaman owg..mmg aku egt ah..dari satu cter ke satu cter...smpi penat kot mulut aku bercerita je....hahhahaha...yg lagi 2 ousmet aku tu dgr je...haha

so jgn kasik aku mulakan bercerita..bler mula bercerita..mulut yg cantek lg mungil bak angelina jolie ni tak kan berhenti bergerak smpai penat or kowg kater stop..haha..

kadang2 aku rs aku ni cm da tue gler sbb ade je cter aku nak cter, base on pengalaman plak tu..haha

Tuesday, October 12, 2010

senjata paling ampuh untuk menewaskan musuh durjana sejak azali : mesin basuh syiling.

mesin basuh siling.
ala yg masokkan dwet siling sbnyk 2-3 hengget, pastu tggu la stgh jam die basoh bju kowg n keringkan sekali..
aku 1st jmpe menatang nih ms kat matrik dulu...huhu...mmg senang idop aku...tp tak leh basoh ujung2 minggu..ms tuh la akan ade pertarungan merebut mesin basuh and perbarisan bakul2 bju2 tengek yg diperam selama seminggu.haha.
sbb tu aku ske basoh bju gne mesen tu di mlm hari di kala owg tader,owg tido...kat u ni pon aku wat cmtu gak..klu dgr mesen basuh berbunyi 1-2 pg, bju aku la tuh dlm mesen tu..

tp yg tak bez nye gne mesen ni bler time dwet dlm mesen tu da penoh,or ade dwet stuck dlm tmpt siling tu..yg makan dwet,it means aku da msok dwet tetba jd kosong semula tu paling aku skit ati..mau sehari aku ngamok2 kat bilik.huh..

tp suma tu dpt diatasi dgn senjata yg paling ampuh n dasat yg diaja oleh exrumet aku dulu di matrik..setelah berguru 2 hari 3 mlm, aku telah mahir gne kan senjata ni..haha..mesen basuh tu tetap kalah ngn aku!hahahahahahahhaahaha...


TADA!!!!!!!!

ya...pembaris senjata paling ampuh yakni berkesan untuk mesen basuh siling ni...tak kesah la pembaris ape...janji pembaris...caranya senang je...kowg amek pembaris, then jolok2 tmpt siling smpi kowg tak leh nak jolok ape lg tah...then akan keluarla siling2 yg tersekat2 tu...loteri tu...haha...
pg td je aku da menang loteri mesen basuh sebnyk 80 sen..haha...ms kat matrik dlu penah smpi 3-4 hengget aku dpt...mmg bahagie tol..haha...so sape2 nak mahirkan ilmu ni...aku leh bukan kelas menuntut ilmu ni ngn aku...free of charge..haha.

entri agak merepek kali ni..haha

Saturday, October 09, 2010

Kakak h0t dan abang kacak

Hurm..arini aku gie seminar perk0ngsian usahawan..tah la..aku p0n xtau la ape yg aku dpt input arini..haha..penat bergelak ngn ekin bace blog pkwe die ade la..haha..yang bagi ceramah ni p0n aku tak kenal p0n..yg encek tu pengarah filem..yg puan tu pemilik kedai wat signb0ard..aku tak kenal mereka2 ni..tah la..
Aku tak tau nk tulis ape entri kali ni..haha..da lame xupdate..

~ps:klu anda sume kwn sy yg baek dan bijak bistari,tlg d0akan agar test breeding xde bes0..amin..;-)

Search This Blog

Total Pageview