Pages

Friday, December 31, 2010

end year of 2010 and new year of 2011


yeah...da nak abes da year of 2010..bnyk suka dan duka...ngeh3...nak kate bnyk suke..tak kot..but 50-50..haha...actually i dun have idea nak wat new entry...haha..awal tahun bnyk bad things happen to me..been single again..bad result(too bad..T_T)..but then aku still cover my sadness wif my happiness..yeah..haha..klu tak tak match la ngn slogan blog aku kan??hehe....

diz yer aku aku pasan asek jalan je keje nye..i mean wat trip..to everywhere..anywhere...haha... enjoy sbnrnye kos aku nih..cume my first impression ngn tak penah dgr kos ni wat aku rase kecewa gler babun..but then i managed to like and looooooove diz kos...haha...lg on aku da masok thun 2..gler ko klu aku tak ske...haha...dan yg aling penting sbb dak2 kelas aku yg amat2 sporting da gila2...yup gila..hahahahhahhaaha..sorry guys..tp aku n kowg slalu admit it kan? hehe..

dan paling yg aku amek kesah ialah berat badan aku..haha..mmg la nek je and tak penah turun2..but then after raya aku try diet..agak extreme and aku berjaya lakukan..haha..tp kejap je...hihi...

papehal happy new year to every one and if ade azam teruskan azam2 anda...haha..
ckp psl azam teregt klasmate aku ckp:

"ape azam kau?"
"nak teruskan azam tahun lepas"
"ape azam ko tahun lepas?"
"nak teruskan azam2 yg thun2 lepas"
"ape azam ko tahun2 lepas?"
"aku nak teruskan azam2 aku yg lepas2 tp smpai da tak egt azam aku yg sbnr..."

BWAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!!
aku da ckp klasmate aku gila-gila..haha

Friday, December 24, 2010

dont find love!


okeh gambar ni da menerangkan segala2nya..busuk jadi wangi,sakit jadi sehat,benci jadi ske,gado jadi baek....hanya sebab ko jatuh...jatuh cinta...so aku malas nak ckp pape..haha..adios bebeh!

notakaki:skang idop aku da mcm cerite korea sket..ngeh3..

aku da ade lesen!! yeah bebeh!! hihi...

ok aku da lepas ngn jpj!!haha..so aku da ade lesen P yg wat aku tak keruan..tido tak lena,perot tak rase bsh..hati ni baboom,baboom slalu..ngahahahahahaha...nsb bek la jpj aku dpt tu yg bek hati..ikotkan aku gagal tp die bek hati sgt2..haha..taper la...aku doakan semoga jpj tu senantiasa bahagia n dicurahkan rezeki yg melimpah ruah!!bahagie2...


ade sekali keadaan aku cmni..kureng tol moto tuh..aku tgh kene test leh pin2 kat aku..siot!

miahahahahahahahahahahahaha!aku ade lesen! ngahahahahahaha!!

sekian cerita saye hari nih..haha..mmg panjang lah lgkah kaki ku pasnih..hahahahahahahahah

Thursday, December 23, 2010

kenali diri jawapanya pada hati

ok, aku dpt tag ni dari blog cikgu ainaisha..silelah kelik2 sini..hihi..dan cm bese..bler da tag gambar msti ade soklan..hehe...ni lah soklan n jawapan nye...

-siapakah nama anda yang sebenar.?(maknanya)
nama sy nurul maya liyana..maya tader makne..tp klu dlm bhase greek mksudnye pengubat..liyana tu kelembutan..tp tak lmbut pon..hehe..

-pernah x anda jatuh cinta?(ceritakan sikit)
penah..mmg penah..banyak kali..tp masih tak dpt yg sesuai lg..hurm..tp skrg ni da jmpe yg sesuai(maybe)..=)

-apakah yang anda cintai buat pertama kali nya.?
bnyk bende...tatau la nak describe..hehe..

-sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
kelebihan?err..suke kot..sbb from kelebihan ni kte leh menjana level confident kte kan?

-pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan.?
hoo..bnyk kali..sbb sentimental..haha..nanges je la..pas da nanges puas2 pastu da ok..=)

-sekiranya anda dalam kegembiraan... apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan..?
alhamdulillah..syukur sgt2..

ok cikgu, ni jwpn saye..hehe...poyo skeeeeet jwpnnye..tp sy jwp sume soklan...hehe..then tagged 3 owg len..hurm...sy tagged kat mereka2 ini lah...


sekian dari saye...hehe..pd sape yg kene tagged wajib jawap okeh..klu rajen g la tagged la owg len..tp klu tak rajen kene jawap je la..haha..

Thursday, December 16, 2010

i heart my shilang. kikikikiki..

wahhh...sile lihat hasil karya saye ye..ni lah background lappy saye yg terbaru...saye da kahwen ye..itu hubby saye...and tu anak saye..hahahahahhahahahha... sangat2 kacak dan menawan hati okeh die ini..tiap2 malam sebelum tido die akan nyanyi kan lagu untuk saye..owh bahagie giler idup saye skrang ni..haha

to his fans, jangan jelous dan berhenti kejar die..he's mine!! hahahaha
also the other 2PM's members!
miahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahha
:evil in the eye:

Shabang shabang~~~~oui chansung..

tu title lagu ja..korean song..shabang2 by Park Hyun Bin...young trot korean singer...trot tu ape lak? maya ni pelik2 je kan..haha..trot tu cm ala2 dondang sayang kat Malaysia ni ha..just in korea they called it trot..singkatan dari foxtrot...gitu2 la..tah aku tak egt sgt ape mak cik wiki terang kat aku..haha..nak tau lebeh? sile la klik sini...ilmu pengetahuan tak blh kedekut2..haha...

neway aku tgk la vid fancam mase 2pm wat konset...aku tak dpt g tgk fan cam pon leh la...haha..
sedang aku melihat-lihat, keluar la Chansung, Taecyoon and Wooyoung...WARGHHH!!!!!! my Chansung!!!!!!! miahahahahahahhaha..aku gilekan die okeh? haha.. dowg nyanyi trot medley ni la..wohoo...bez gler tgk dowg nyanyi..haha..Chansung sgt sheksi..haha

video

ok aku nak ckp aku glerkan chansung saje..haha..sbb die kacak,sware bez dan menggoda, sooooo hot!! haha..

ouh.. *0* sangat hot..simbah la air tu ke sini..hihi..

pancaran cahaya hatiku..miahahaha..






aku nak background gambar chansung leh tak?haha...eh. tak boleh..nnt korang gilekan die..tak bleh2...hahahaha...he's mine! miahahahahhaa..

sejak petang tadi la aku ske trot song..sbb 2PM..lagi..haha..

Monday, December 13, 2010

5km.mak limah.celop2 tepong.

title yg da mengambarkan segalanya ms sabtu lepas..mmg gler! haha..

lari2 5km pastu g CS ngn pki track suit n sport shoes for da first time in my life pastu g keje kawen tapi aku takmo g smpi kene marah ngn shah and at the end sambut beday eroza dengan saluti beliau dengan tepung..

muahahahaha...sile ulang ayat diatas selaju yg mungkin yer..hahahaha..mmg 1 hari ms hari sabtu tu gler!!sgt2 gler...mane tak nyer..da lame aku tak bersukan tetba masok acara lari2..5km plak tuh..da la tu kene tinggal ngn eroza..haha..nmpk sgt aku ni tak fit ..hahada tader energy n sgt berat..miahahahahaha..

santek kasut abang tuh yg kaler pink2 tuh..tp ramai pki cmtuh..2-3 owg ade la gak..haha

Larian Serentak 1 Malaysia..tu la name acare yg aku join n baru dpt tau mase letak name..muahahaha..mane la aku tau..mase letak name tu pon bukan aku yg letak tp kawan aku..haha..dtg2, dftr dapat la baju..putih and ade lmbang maybank..sbb maybank yg taja kot...hadiah pon maybank kasik...1st place dpt 500 hengget..yg len aku tak pasan lak..haha..


muke selebet nak mati..taper janji aku dpt sijil..muahahahahhaaha..

pas penat lari..tros g sarapan..sbb aku lapo..haha..pastu dgn bju tshirt n pakaian diatas ni ha,g CS merayap n tgk cter mak limah pulang ke umah..tak gler namenye tuh?haha tak penah dlm sejarah idup aku g jb or merayap di bando cmtuh..huh..mmg wat muke tebal jer la..haha...after that shah ajak g umah kawan die ade keje kawen..tp aku tak mo g..gler ko..mmg la org tak ramai n orang tak tgk aku pon..tp aku rs malu yg amat sbb tak sopan sgt2..malu aku..smpi shah marah aku pon aku tak g..haha..kesian shah..sori la ye..tp mmg aku tak mo g...malu... T_T

balik dr keje kawen tu aku tertido..aku egt da nak balik..sekali dowg straight g tg. langsat..gler tak jao dowg ni bwk kete...ngn shah bwk fuh..laju yg amat mengalahkan kelajuan cahaya..haha..sampai kat pantai tu dowg kate nak smbot bday eroza..ok la tukan..tp aku tatau dowg da rancang lame..pastu dowg tmbh,nak mandikan dgn tpong sekali..haha..


walaupon kecik,kek ni hampir2 dpt ditenyeh ke muka eroza dengan jayanya..haha

lepas nyanyi lagu bday je yg len melayan eroza, yg len lg 1 g amek tepong..mmg berbedak dr kepale smpi lutut dowg ni..haha...aku je yg terselamat..tp kene gak sket..haha..zizul yg rancang pon die yg kene lebeh..hahahahhahaha..lawak je...

minah belated bday. saeng-il chukahe!

kecian eroza..haha..ni la wat aku gelak gumbira n hapi2 di umah..aku jd mls nak balik ganu sbb dowg..ahhahaha...luv u guyz!!

owh entri ini wat pertama kalinye aku letak muke aku..tengah selebet nak mati lak tu..haha..

Saturday, December 11, 2010

ini ayah..tolong isikan kredit...


ok..kowg semestinye da tau kan psl kes ni..huh..dahsyat...semata2 kat balai polis tader kredit, mintk smpi 30 hengget, 50 hengget...merepek...klu tader kredit sgt pon pki tpon balai olis tak leh ke?merepek kan..1 lagi, klu kter tader kredit..nak2 lak emergency cmtuh..msti kte mintak tlong family kte ton kan..da alang2 dpt kontek or msg..klu aku dlm terdesak cmtu."abah kol owg..emergency ni...cpt tepon bah..." bapak aku msti serta merta tpon aku...ni ade tak yah kol..da masok kredit baru kol...mmg merepek..

msg ni bpk aku dpt smlm...adek aku yg pompuan tu pon kate ade dpt gak...cume die tak ckp je..sbb die slalu tader kredit..miahahahahaha,....ok balik pd kes td..aku ade atok blah mak je n kebetulan mak aku pggil atuk aku tu ayah...tgh hari smlm abah aku kol..tnye psl msg tu la...aku ni psg telinga n kebetulan aku baru bace pasal kes ni..tros aku ckp jgn caye n aku bc mesej yg owg len da dpt tuh..

Nsb bek aku ade bace..then aku ckp la kat mak aku"ma, atuk mane reti taip msg..die tau kol je.."
mak aku baru pasan..hahahahahhaha...atuk aku tak reti msg2 ni..die tau tekan butang kol n ckp je..hahahahahahahaha......so beware ye sahabat2 ku..jgn terpedaya...bende ni da smpi masok metro online tu..dahsyat2....klik sini klu nak tgk berita tuh..

suspek utama?katenye warga asing aka warga indonesia..tatau la..tp klu tgk no tu pon da tau asal mane kan..jgn kate kite tuduh2 pulak..ok..tak mo lebeh..pandai2 la kowg pike sendirik...

ok sekian berita arini..haha..ciao...mau tido awal..esk ade lari2 5km..miahahahaha

Wednesday, December 08, 2010

kasanova berjaya.

ngurat awek = dpt no fon + gambr

dahsyat kan dak2 skang ni..smlm aku kua ngn kwn2 aku..saje g tgk wayang..then sementara nk tggu mase g wayang tu, jejalan n g beli air...yg lg 2 owg tu g beli wafer...pas aku g beli air g la join dowg...then mase tu leh lak dowg ngurat awek wafer...haha...aku da gelak2 je la..kawan aku ni mmg kaki ngayat..ayat mmg ske manis2..haha..lawak gler...

*
*
*
*
*
7.30 pm..masok la panggung wayang...cter harry porter and death hallow..baru je duduk kwn aku yg casanova tu lompat2 excited. sbb dak tu miskol balik..hahahahaha...tros nak bukak klinik doc love n bukak kelas kasanova..haha..abes je wayang tros g jmpe dak tu...mmg dahsyat kawan aku ni...

kasanova yg hebat.

ms dlm perjalanan ke Banafee Village, smpt lg follow awek kete kancil...lmbai2..memaen lg..awek tu marah kot...hahahahha...aku gelak je la...tp seyez..mmg lawak gler dowg ni...skit prot aku..haha....balik dr City Square pon smpt ngurat awek Myvi....mmg darah kasanova mengalir dlm diri die...pastu siap bagi tips2 dlm bercinta lg..haha..aku salute mamat nih..


hai cik adek....

aku ramai kawan kasanova.haha

P/s:enol,klu ko bace entri ni jgn ckp ngn doc love tu taw..haha

Tuesday, December 07, 2010

wishlist kedua! teddy2 bear..woha!!

tgh2 online..terbace 1 forum kat gempak nih..aku mmg ske g gempak..selaen mendonlod, aku ske bace cter lawak n seram2..hoho..
back to da stori mori, ade la 1 guy or gurl ni ckp..kwn die nak beli teddy kat 1 lmn web ni..tp die tkot kwn die kene tipoo...
so die mntk pendapat...tnye nye tnye..rmi ckp leh caye...
aku on gatal2 la cek..mmg jual bear..tp bukan bear bese yg kecil2 tapak kaki tu..
Besar punye!!!!

terkujat aku tgk!!tak caye?meh tgk...

pat owg kene angkat bear tuh!!

comel nye...nyaa *0*

sebelum ni aku penah nmpk kat ganu je...ade satu kedai dpn MBKT tu..kedai hadiah2...pastu nek tgkat ats je...ohhhh....
syurga!!haha..sbb bnyk sgt2 teddy bear!!!!
pastu nmk ade satu teddy kt sblh tangga yg superb beso!!!beso gler klu kowg smbunyi mmg tak nmpk pnye la..haha..kene hempap pon bleh mati...
erk..aku tak bleh byngkan tag line paper :

seorang pelajar mati disebabkan terhempap anak patung beruangnya yang amat besar.

ngahahahahahahahahahahahahahhahahaha..gler..tp pape hal klu kowg nak tgk gak nih link nyer...http://bigteddybear2u.com/
jgn lupe pos ke umah aku ok?haha...

yeay cuti and SLian!!

ok.aku da dekat 2 hari kat umah baru nak tulis entri nih..haha
gler..tp aku pnye ske la kan..hehe..
ish2...agak kureng tol ayat aku nih...

neway aku da stat cuti semester...yg hanya 3 mggu je...tp cuti la gak kan..dari tak cuti lgsung..hehe...
ni pon aku dok umah ni mcm2 nak wat..tp paku sendiri pon tatau nak wat pe...
taunye men SL jer...sorority life kat fb tuh..hehe..
page aku kat fb da pnoh ngn bende tu je...
da aku minat fesyen2 ni..tp aku nak fesyen2 ni aku tak reti..owg gemok...mane la nak cantek nak fesyen2 ni..heeee~~


ni dpt ms study aboard kat jepun..pelik2 je baju nye..ni huduh sket ni..

ni ms kat paris..tp aku tak sempat nak abeskan..

baju ni mahal..tp aku ske dress ni..lawa..tp maklumla aku bukan nye blh pki dress2 gni..haha..
seksa sgt2 nnt jadinye..hehe..

so from here aku men tuka2 baju, n kwn yg ade pon ramai dari obersee..haha..minah2 saleh yg nak add sister..dowg pon tader la pilih kasih or racist ke..ok je...janji vote..kasik hadiah..aku pon slalu kasik hadiah gak..cume aku je yg kurg dpt hadiah..hehe..
tp td aku jmpe page SL m'sia, indonesia and mane lg ek..bagos2 gak gtu..ade la gak kwn dr m'sia..

jadik,sesiape yg men SL ni..sile2 la add aku yer...kte men tuka2 hadiah jom!!hehe

Search This Blog

Total Pageview