Pages

Wednesday, January 19, 2011

"Arial Regular" Font Displays As Arial Italic and da solution!

Okeh selama ni aku wat tak kesah je..klu wat asignment msti aku pilih font len,selaen dari arial..bout 1 sem gak aku biarkan font arial aku jadi italic. It means asal aku pki arial msti jadi italic. not true arial, but italic arial. haih.so after di-google-google..i found da solution and it so simple..tak penah aku ter pike pon..so here wut I do.

First! Copy arial font from yours friend’s laptop and paste it in USB or any device.

How to find font folder? Check diz out.

Okeh. found it? So next step!!

Second! After that, copy from your USB and paste to your font folder at your laptop.

Copy…copy…

Paste!! Voila!

As da result. My arial font become normal right back..bwahahahahahahahaha..so to anyone have this prob same as me, try it!

Banzai! Banzai! Banzai!

Gembira yg amat.haha

notakaki:first time aku wat tutorial neh.haha

Sunday, January 16, 2011

aku kegilaan yg kemelampauan sekarang nih.

aku da tutup pintu lama.
setahun lamanya.
walaupun tutup pintu tu tetap berjaya terbuka,walaupon sedikit.
aku gagahkan diri gak tutup.
untuk kebaikan diri aku dan orang di sebalik pintu tersebut.
terbuka,aku tutup balik.
terbuka kembali,walaupon sedikit.
aku tutup kembali.
walaupun ade pintu lain da tersedia nak terbuka, cume pintu yg satu tu je selalu terbuka.
dengan sendirinya.
cume akal aku yang menahan diri tutup balik pintu tu.

kini,aku da berjaya bukak pintu laen.
pintu yg tak disangka akan terbukak.
orang yg disebalik pintu tu gak orang yang tak disangka-sangka.
tp pintu yg lama tu tetap nak terbukak gak.
aku da tatau nak wat pe lagi.
asal pintu lame terbukak,aku emo.
emo gler vavi.sgt2 tak boleh kawal.

pintu baru.tolong aku.
tolong la aku tutup pintu lame,manggakan pintu lama.
kemudian hancurkan.
aku tak mo pintu baru ni yg berkecai,lesap cmtu.
disebabkan pintu lama.
help me.

shhhhhiiitttt.
pffttt.

Saturday, January 15, 2011

sem pat.bleh lepas ke tak ek?

ok da 2 mggu masok sem 4 ni..aku baru nak menaip entry ni...har2..gediks..
tgk subjek sem pat ni nak kate payah,tatau la...nak kate senang pon tatau la..aigooo...aku sendiri pon tatau ngn diri aku ni...aku sokmo gini..aku semenjak masok universiti ni cm ilang arah tujuan aku...klu ade pon kejap je pastu ragu2 dan tak pasti lg ngn diri sendiri..haih..

ok terjaooooooooh menyimpang.haha..ok antara subjek2 sem pat aku nih.

aku nyer U ni mmg tak kasik lebeh 22 kredit hour..tatau la nape..tp bgoz gak..hehe...
tgk name2 subjek je pon cm hebat sgt je..haha...hope this sem aku dpt la lepas dr takuk yg lame..tensyen aku...klu tak lepas lg pas ni mmg la sah aku ni ade msalah..haih..masalah2...

sume lecturer aku owg lua,for 4 subjek: agros, repro. fisio, ani. feed and feeding ngan prod. of beef cattle.. sem lepas lecturer lua aku jus t 2-3 owg je..yg bagosnye dowg ni, pengalaman dowg keje luar mmg bnyk gler..tnye je dowg psl bende yg berkaitan(ngn subjek la der...), mmg dowang teror...haha..

tapi kan...walaupon sem ni 18 kredit hour,aku tetap rase sebok.why ah? haha.

Thursday, January 13, 2011

finally sweey 21 dude!

owh. ok..sape yg da tue tu?aku r..da ni blog aku..haha..neway aku da 21 skang nih..haih..sume klasmet aku dok sebok ckp2,aku da leh kawen..haha..cis cis. lek lu...aku muda lagi..haha..cik abang tu pon sbok nak praktikal kat kl lg..haha..

ok mlm tu nsb bek gler...sbb dok kat asrama kat jerangau..so sume dak2 kelas aku kat situ n dowg pakat2 tabor bedak ramai2 kat aku..pffttt. tu la dlu wat kat owg,skang kne kat ko balik.haha.

neway aku gembira sbb masing2 semangat tabor bedak kat aku walaupon ms tu masing2 kecewa ana raffali menang AJL mlm tu.haha

ni la hadiah dak2 kelas aku kasik..thanks guys!!!

by the way..ckp psl umo ni..makin lame umo makin meningkat..aih..cm tak sangke kejap je aku da 21..baru je rs masok umo 20-an ni..haha..dat maksudnye tu semakin lame semakin tua aku jadinye..bler pike2 balik cm tak sanggup je nak melangkah ke umo seterusnye..bukan sbb takot tua..tp aku tatau kehiduan aku yg akan datang cmne..adakah lagi terok dr yang sekarang ni..atau lagi baik dr sekarang ni..aku keje ape nnt..kawen umo berape(okeh ignore it.haha)..sedangkan aku stadi skang pon cm terumbang ambing..pening aku pike kan...ye r makin besar atau meningkat umo semakin besar dan bertambah tanggungjawab..

ok.fullstop.bia aku rase nikmat sweet 21 dlu.da masok umo 22 baru aku pike.haha
(blh lak cm tu..ade gak manusia cmnih..ahahahhahahhaaha)

Friday, January 07, 2011

kenape aku tertarik dengan lembu.bwahahaha.

ini baka Nelore,asal dari India.

ini lak baka Brahman.tp obersee nyer.dowg mmg besa-besa belake.haha

ini lembu kedah kelantan.name glamer lembu KK.malaysia punye ok.haha

ini baka droughtmaster.tader tanduk so slalu kalah ngn baka brahman.haha.

tapi ade bende len yg lagi wat aku tertarik dari lembu2 ni.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
bler dowg da di sembelih dan dimasak.nyum.nyum.


okeh.aku lapa daging skang ni.daging.daging.daging.


sedapnya....nak daging..tp kat kafe tader pon.klu ade hamis gler.tak reti masak rasenye..haih.

moral of da story:sape nak blanje aku makan sile bwk aku kat tempat daging bakar,goreng or steak pon okeh la..hahaha..aku gian daging skang ni..daging.daging.daging.
ayam ta mau.daging ayam ta mau.haha.daging.daging.daging.

pabila kedai mamak dikuasai wanita nak tgk bola.....

kejadian ini berlaku pada waktu sekian dan tempat sekian dan juga hari sekian(aku tak egt sbnrmye..bwahahahahahaha....)

aku sokong MU!ko sokong mane weh?-kate si polan bte pulun.


serius mereka menonton bola sepak..ish3...dan............








menerajang kaum adam utk duduk terperosok seat ujung sekali......


BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...aku tak leh bygkan cmne situasi sebegini klu berlaku..agak2nye klu berlaku msti lawak gler...haha..kaum adam g mane? masing2 jadi mr.mama nok..hahaahhahhahahahahaha

notakaki: aku nak g kampus kota..aku rindu dgn wifi sane...hahaha

Thursday, January 06, 2011

sepetang bersama.......

okeh muke tgh selebet..yg tengah2 tu blogger gak ye..cik fizah..klik sni klu nak ke blog die..haha

petang2 skang ni aku semangat nak joging2..tak cm dulu..dok memerap dalam bilik..fizah ajak aku pon sggup aku dok dlm blik je..haha...bukan ape..skang nih aku rs cm da berat sgt je...hahahahaha..cpt penat pon satu hal..baru bape meter lari da penat cm hape je..pdhal dlu sukan2 ni lah jiwe aku..bwahahahaha..ayat tak leh blah..haha..klu tak jog pon..aku da janji nak men badminton ngn fatimah petang2..klasmate merangkap ousmet aku..hahahaha..

tu pon sbb ptg tader kelas..tu pasal la idop aku cm bahagie je skang ni..haha..bahgie membuat taik mate je petang2...miahahahahahahhaahahaha...sudahnye mate aku skang bengkak memanjang..miahahahahaha...

Saturday, January 01, 2011

AlFatihah Pelakon Faizal Yusof Meninggal Dunia..



Dlm kegembiraan orang meraikan tahun baru, Faizal Yusof, pelakon yg popular sebagai Dani di dalam Adamaya telah menghembuskan nafas yg terakhir sekitar 2.30 petang td pada 1.1.2011 kerana serangan jantung.. Beliau meninggal di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur dan meninggalkan seorang anak berusia dua tahun, Mohamad Rayyan Nakhaie..

Jenazah masih berada di Hospital bersama isteri dan bekas isterinye,Siti Nordiana..Sama-sama la kita sedekahkan alfatihah kepada Allahyarham dan semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang-orang beriman...

notakaki:aku ske tgk die berlakon dlm Zarul Zarina..

Search This Blog

Total Pageview