Pages

Friday, April 29, 2011

[sesi soal dan tolong jawab] minum nescafe banyak2 dalam satu-satu masa boleh buat sesak nafas ke?

okeh.aku baru kene tadi.
nak citer la ni.camni..tadio aku pegi kafe nak beli kotak..sambil2 tunggu mpp jual,aku beli nescafe ais kat kafe..sedap gler tak terhingga sampai aku terlanggar program diet aku.haih.

okeh. sebab sedap sangat aku sanggup simpan baki ais dari air nes ais yang aku minum tadi.
sampai je bilik aku tros je buat nescafe peket yang aku ade..memula buat sepekek je.but then aku nmpk dan rase cair je aku tambah satu lagi..then aku sedot ar sampai abes..

after a few minutes,aku rase cm aku leh nafas pendek-pendek je.siyez.aku rase sesak sangat.
padahal aku da bukak tingkap bilik aku luas-luas,sampai owang depan umah aku leh nmpak ape isi almari aku.ngeh ngeh.

aku egt pakaian aku ketat.atau yang dalam ketat.opps.haha
but then aku rase tak pon..last-last aku try buang segala isi perot-merot aku..
baru lega..tapi efek sesak nafas tu tetap ade walaupon da kurang banyak.

so minum bnyk2 bagi efek ye?
ke aku yang kenyang sangat sampai diaphragm aku tertolak ke atas?
err..tatau la..aku da try tanye en google,macek yahoo tapi tader jawapan..
so tolong jawabkan bagi pihak mereka deh.hehe.

Thursday, April 28, 2011

stoopid people:pregnancy pact.


okeh.kowang tau tak pregnancy pact tu ape?tatau kan?kan kan?ehem ehem.nak terang la ni.haha.
pregnancy pact tu maksudnya pregnant bukan atas sebab tak sengaja,tapi sengaja dan pregnant ramai-ramai.besenye 1 geng atau 1 klik pregnant same-same.situasi ni da lame da berlaku kat oversea dan yang selalu wat trend ni dak-dak umor 16 tahun kebawah.gila!!

okeh ko bayangkan umo kowang mase form 3.kowang bayangkan....pastu bawak perot yang memboyot ke sekolah.dem.ape engat ade baby mase umo muda-muda ni bagus ke?senang ke?aigoo.aku waktu form 3 pegang baby pon tak pas lagi.lagi-lagi pikir nak jadi ibu.nooooooo.

sekarang je baru pikir pasal hal-hal nak kawen nih.haha


nak cakap pasal cerita nih la.pregnancy pact.da lame aku download citer ni sebenarnye tapi baru tengok..hehe..ni citer pasal dak ni umo baru 15 tahun kot..then die ngan geng die leh lak janji untuk pregnant same-same.gler..then pastu biler da deliver tau lak sakit sangat2..dak besenye dak yang pregnant bawah umo ni anaknye mesti kecik..kecik sangat..then kawan die yang da deliver ni duduk umah nenek die ngn pakwe die skali..then tensyen susah nak jage anak..padan muka..

kat sane,dowang ade tetapkan law untuk budak bawah umo 15 tahun tak leh buat gitu-gitu.(sopan sket.muahaha) but still ade gak yang nak pregnant..tak paham la aku..umo masih muda..tapi atleast dowg ni masih ade akal fikiran untuk jaga budak tu sendiri..walaupon umo masih muda..kat malaysia nih?aku sendiri pon tak sanggup nak pikir dan bayang nasib baby-baby kat malaysia ni.

okeh mereka yang buang bayi hidup2 sampai baby tu mampus secara perlahan-lahan lagi la stoooooooooopid.the most stupid among of stupid,moron people.

aku da pike kawen,tapi untuk ade anak umo 21 tahun ni?oh no..aku tak abes nak nikmati umo muda ni lagi..lagipon tak abes blaja lagi..nanti susahkan mak aku lak kan suwo jage anak aku.haha no no no no.

haih.macam macam ragam manusia ni.tak paham aku.

Wednesday, April 20, 2011

owang suwo blaja.aku wat bende lain.final maya.final exam!

hahaha..bukan entri emo2 ke ape..saje je..aku nak tunjuk ape aku wat untuk adek aku je..ngehngehngehngeh...berkat hasil tunjuk ajar kak dib.huahuahuahhua..


name adek aku tu..farah..tp aku sala pilih kaler benang la..tak nampak lak..aih.

ni aku pnye.tapi buruk.haha..never mind.pada aku sume bende cantek je..tak kesah.....haha

sile2 la datang melawat blog tok guru saye dlm bidang2 kraf nih...

ok saye nak study.'maya sile rajen ulangkaji,final exam nih' sile ulangi ayat tadi 10 kali kepada saye.sekian.
muahahahahahahahahahahahahahaha..

Monday, April 18, 2011

gajah-gajahan. dan kenyir juga tidak lupa

semalam g melawat gajah-gajah yang terbela nasibnya..haha skema sket ayat..ni sbnrnye nak memenuhi aktiviti kelab kos kiteowang,kelab ALPHA..and nak tau gak kitaran hidup dan fisiologi gajah tu sendiri..tempat ni namenye Taman Pemuliharaan Haiwan Liar Negeri Terengganu..

ni suria namenye..umo 11 tahun..ni die tgh bagi tunduk salam..baek kan?

bagi makan kat suria straight away kat dlm mulut die.hebat kan?haha

ok.pakcik pakai baju merah tu bisik2 kat gajah tu and suria dengar ape pakcik tu ckp.then POOOOHH! suria sembur air kat kteowang.haha


pemandangan tasik kenyir.sangat2 dan amat2 lawa,indah dan menarik.fuhh! tak terkata lah.haha

klasmet2 aku sume da bercerita..so malas nak citer panjang lebar.haha

p/s:ilmu baru= gajah hanya hadam makanan die sbnyk 40% je. tu je.haha

Sunday, April 17, 2011

ma savior!! ouh thank you so much!

aku da kat umah..sudah di jaybee..yippeee!! haha..seronok tak terhingga..pnt tak ilang lagi jumpe ngan amjad, tros ilang..hohhoohoho..ok stop stori mori aku.aku nak citer ni.haha

ok hari aku balik umah..tiket aku dari ganu ke pasir gudang kol 9 stgh pagi..aku malas nak balik malam.da alang2 pagi tader nak wat pape bek aku balik pagi ye dak?so wat la perancangan ngn kawan aku sowg lagi ni..cik fifah..rnacang punye rancang,nak nek bas g ke kampus kota kol 8..punye la aku bersiap awal-awal pagi buta..da kol 8 stgh bas tader pon.aku da meraban raban da depan pejabat asrama.

cik fifah yang sentiasa bersabar dengan aku td..haha

tak leh jadik ni.aku ngan fifah letak la harapan yang tinggi terhadap pakcik2 van kuning yang selalu tersadai.dem.tader gak.beribu riban sumpahan dan curse terpacul2 dari mulut aku.haha.dem.

nasib bek la ade klasmet aku yang sudi menghantar aku dan fifah ke bas satnd mbkt.dilah pnye bwk kete memang tak hengat la.pecut gler.20 minit je gua cakap lu.haha..sampai2 je aku rase syukur sangat2 and after cakap tengs berlari aku ke bas.alhamdulillah.ade pon..

after nek bas je,aku tros terase nak nanges.coz 1)dapat gak balik. 2)terharu dengan dilah dan hadila yang sanggup tolong dipagi2 hair 3)sian susahkan mereka di pagi2 hari. haha.

both of them are my saviour!tengs yang amat!!luv u so much!!hoho


pengganti micheal schumaker F1 = Dilah nadzir! meh klik blog life like a seesaw

dan tak lupe co pilot yang membantu dilah = hadila.haha

Wednesday, April 13, 2011

herba.herbari.herbarium.

hup hup.lame aku tak update blog ni.(ayat same je.tuka2 la ayt tu maya ui..) haha..ignore her..by the way..skang ni da rilek sket..tinggal final je..sume esaimen-esaimen yang nak kne anta da anta..contohnye ni kat bawah ni ha..projek herbarium..kumpul segala jenis rumput2, pokok2..keringkan.then tampal..tu la kejenye..hoho..kos aku pon kne wat gak..tapi kumpul rumput2 atau pokok2..then hempap dengan bende2 berat,kasik kering dan nipis..contoh bende2 berat yang aku da gune dan sengat berkesan ialah kamus veterinar aku.haha..hebat buku tu..mmg berat gler buku tu sampai nipis pokok kacang aku..so kowang bayangkan la sendiri buku tu cmne..haha..ok end of stori mori..

ni la buku herbarium aku.aku malas hias banyak2.klasmet aku hias bagai2, siap ropol2 lagi.haha

ni kemuncup ye anak-anak..ni lembu pon boleh makan ye...klu taknak kasik kemuncup ade,silela bela lembu..ngeh ngeh ngeh..

ni lak pokok kacang.kacang nganyin yang kowang slalu makan tu..kacang tanah..ni aku amek yg baru nak tumbuh.memang la kecik.

ni pokok pegaga..bagos untuk kesihatan.kite la ye..untuk lembu aku tatau la..hoho

ni cam pokok semalu..tapi ni len..mimosa pigra name saintifik nye..besor pokok nih..

tu je la yang aku amek gambar..kang bagi yang len kowg blur lak kang..haha..aku da banyak kali ckp ngn dak2 ni..tak sangke rumput2 yang kite rajen wat men masak2 mase kecik leh jadi makanan lembu..high in protein lak tu..hebat tak?hebat kan??

ngeh3..tetiba aku berase bangge lak leh wat kowang merasa hebat.haha

Wednesday, April 06, 2011

baby nidal.comel comel comel

da lame aku tak bercerita ye dak?maklumlah asyik busy memanjang sejak akhir-akhir ni..haha..mane tak penah busy je..mmg aku ni slalu nmpk busy.haha

hurm.semalam.selasa.sku gie melawat lec aku dulu mase sem 2,pn. azlina...baru pas beranak bape mggu yang lepas..so kami 1 kelas decide nak gie melawat..hoho..sampai-sampai je nidal's parent tgh siap2 kan die..kasik wangi2 sket nak jumpe kiteowang..hohoho..oh.nidal tu la name baby tu..nik nidal..aku pon 1st time dengar name nidal tu..hoho..


saye la nik nidal.comel kan saye.


ni saye gak..pakai topi yang auntie2 dan uncle2 kasik.hihi.lagi comel kan?


orang tengah sebok men ngan baby.dak2 ni sebok makan kat belakang.haha.tp aku join gak pastu.ngeh3

comel comel comel.baby mane tak comel.tu aku tak paham nape la gie buang anak2 tu.klu takmo kasik je kat aku..ni buang2 camtu..aku pon tak sanggup nak tengok baby tu kene hurung semot..giler dowang ni tader perasaan langsung.haih.

ok melalut.haha.

survived!

finally!!jeng jeng jeng! my egi,my baby, laptop sudah sihat sediakala..huhu..
berkat kawan sekelas ku,en faiz zakaria.aku nak mention gak name die kat cni..haha..
kene blanje mkn tak?haha...

kpd kawan2 ku yg lain.jgn jeles aku tak mention name kowg kat cni..haha

Search This Blog

Total Pageview