Pages

Friday, April 29, 2011

[sesi soal dan tolong jawab] minum nescafe banyak2 dalam satu-satu masa boleh buat sesak nafas ke?

okeh.aku baru kene tadi.
nak citer la ni.camni..tadio aku pegi kafe nak beli kotak..sambil2 tunggu mpp jual,aku beli nescafe ais kat kafe..sedap gler tak terhingga sampai aku terlanggar program diet aku.haih.

okeh. sebab sedap sangat aku sanggup simpan baki ais dari air nes ais yang aku minum tadi.
sampai je bilik aku tros je buat nescafe peket yang aku ade..memula buat sepekek je.but then aku nmpk dan rase cair je aku tambah satu lagi..then aku sedot ar sampai abes..

after a few minutes,aku rase cm aku leh nafas pendek-pendek je.siyez.aku rase sesak sangat.
padahal aku da bukak tingkap bilik aku luas-luas,sampai owang depan umah aku leh nmpak ape isi almari aku.ngeh ngeh.

aku egt pakaian aku ketat.atau yang dalam ketat.opps.haha
but then aku rase tak pon..last-last aku try buang segala isi perot-merot aku..
baru lega..tapi efek sesak nafas tu tetap ade walaupon da kurang banyak.

so minum bnyk2 bagi efek ye?
ke aku yang kenyang sangat sampai diaphragm aku tertolak ke atas?
err..tatau la..aku da try tanye en google,macek yahoo tapi tader jawapan..
so tolong jawabkan bagi pihak mereka deh.hehe.

4 comments:

dIb said...

wa prnh bace 1 artikel psl 3 in 1 coffee mix nih.. dy ade sebot pasal creamer yg dy pkai..

dy pkai krimer bukan tenusu, so dh sah2x bkn dr sumber susu.. dr something from oil palm industry..

so x elok sangat2x.. pastu hang sesak napas mgkn sebab minum ais kot??? tibe2x je belasah nescafe ais kn...

ape pun, 3 in 1 ni mmg x elok.. perot kite susah nk terime.. my uncle said it..

k, pilih la ape saje yg trbaik!! all the best utk esk juge.. pilih jawapan yg terbaik juge...

MaYa MeiYa said...

err...penah gak bace tapi slalu minum yang panas je..klu sejok bese beli kat kafe or yang dalam tin..

maybe kot..tatau la..

insyaallah!

fiezah said...

peha da la bsar kan..ak tgk pun x lalu..huhu

MaYa MeiYa said...

fiezah:sayang..u komen entri gula2 kan?sala entri la..hehe

kan?segan aku tgk kaki2 dowang..

Search This Blog

Total Pageview