Pages

Wednesday, July 27, 2011

ramadan ramadan.

haip haipp. saya, kini sedang seronok berlepak-lepakan di rumah.yup.cuti. yang aku baru je dapat cuti dalam 3-4 hari lepas.okeh tak. 5-6 ari lepas.ye ar aku cuti-cuti kene praktikal..yang student2 universiti lain tak..mereka dapat mengumpul dana lagi untuk membeli baju-baju raya di butik-butik.paling tidak pon kat first lady.haha baju fotostat yang boleh di ejas.

sebab aku penah beli dan jumpe orang yang pakai baju macam aku punye,bukan macam tapi sebijik. satu, sama saiz baju,tapi lain kaler. dua, sama kaler baju, tapi lain saiznya.haha.and this raya my mom decided to buy baju kurung from there,again. memandangkan first lady da ade kat pasir gudang ni ha.haih.

cakap pasal baju raya. dan hari raya.okeh.not yet.posa pon tak mula lagi.tapi kan tu la perangai uncle-uncle atau akak-akak atau sesape je la yang terlibat dalam bisnes yang berkaitan dengan raya ni,sebelum ramadan da sebok2 jual baju raya,kuih raya.

ade penah sekali tu mase aku kat matrik.1st puasa seingat aku.pegi la pusing pekan tangkak tu.posa2 pon larat lagi nak merayap.haha.nak buat macam mana,kuasa tarikan kain-kain yang bergantungan di Tangkak tu yang buat aku memang tak penat round Tangkak,walaupon kecik je tempat tu.haha.okeh jauh melalut.

haa.mase 1st day posa tu,ade ke 1 kedai kain ni da bukak lagu raya.macam2 lagu die mainkan.haih.oveer giler owner kedai kain ni taw..haha

tapi normal la tu..nak tarik pelanggan..dan normal orang akan lebihkan menyambut hari raya berbanding persiapan menyambut ramadan, bulan penuh keberkatan dan pahala ini. kalau dah hari pertama ramadan pon da camtu, apetah lagi hari 15-20 ramadan. terawikh pon sanggup tak pegi,semata-mata nak siapkan baju raya, kueh raya, tak pon sebab terpaksa nak ikot anak bini pegi beli barang-barang untuk raya. jadi bersama-samalah kita ubah mentaliti orang-orang sebegini dan berlumba-lumba merebut limpahan pahala di bulan ramadan ini.

rindu lak nak wat kaligrafi ni.tapi tangan da keras.huu..


okeh.ini serius.haha.So, selamat menyambut ramadan saudara dan saudari!

p/s:aku rase nak taip entri len tadi,tetiba jadi cerita raye lak.haha.taper amek keberkatan bulan posa yang isnin depan da nak mula.haha

Friday, July 22, 2011

Latihan Sangkut berakhir!yeay!

haip haip.akhirnya berakhirnya latihan sangkut aka praktikal pendek..seminggu di unit kesihatan, seminggu lagi di unit pembiakbakaan.bez amat.hehe..

tapi dengan unit kesihatan cam tak leh nak berenggang langsung.haha..ye la mane taknye..seminggu full aktiviti..dari amek darah kambing sampai amek darah itik..pastu lawat kilang proses ayam lagi..seronok tangok ayam gantung2.haha

unit pembiakbakaan banyak keje gak..tapi kiteowang pegi minggu tader keje..haha.so ade seluk-seluk lembu pun pagi tadi je la..tapi tu pon bukan boleh wat lame-lame..berdarah-darah lembu tu diseluknya..seram aku tengok muke pak cik tu yang ketakutan giler.sebab berdarah bontot lembu tu..haha

okeh jom kemas beg aku.besok da la kene bangun pagi,so jom meh tolong-tolong aku.hoho

Thursday, July 21, 2011

tak kesah la kak joyah oi.

haip haip.aku semakin lame da jadi semakin malas nak update blog ni.tatau mood tadak.haha

hari aku nak bukak topik tentang diri aku.hehe.tader la overall..but just tentang 'tak kesah' aku..hoho..

aku memang tak kesah atau tak berapa nak berkira pasal pape hal..orang ajak aku jalan-jalan,aku tak kesah..on je...orang nak makan kat mcd,aku tak kesah..aku ikot je...dan macam-macam lagi la tak kesah aku ni ha..heehhe..

tapi disebabkan 'tak kesah' aku ni la kekadang aku rasa cam dipijak-pijak, tak pon pandang camtu je..contohla kan,"eh maya camne..takkan nak biar die je sensorang?" "ala taper die tak kesah punye.." "eh, taper ke kite wat maya camni?" "taper maya tak kesah punye"

so aku rase cam nak tukar ayat lak.tak mo guna tak kesah lagi.bagi cadangan sket?hehe.

kekadang hidup sowang-sowang ni lagi bagus.independant la katekan.wat pape pon tak kesah.ikot suke hati aku.hoo.

ape pon tabley.

Thursday, July 07, 2011

tunang...tunang??

awak,cincin kawen nak batunye lagi besoo dari ni taw..cincin tunang cincin belah rotan je pon taper..*tepok tepok dahi*

haip haip.akhirnya tercapai gak hasrat aku nak update blog aku pasal topik ni.bek la puan2 dan tuan2..hari ni topik kite ialah tunang tunangan*mcm wat talk show lak*

haha.korang da tau ape tu tunang kan..so tak yah aku bagi tau. sebenarnya aku nak citer semenjak aku da masuk umur 21-an ni..di ulang 21-an..kawan-kawan aku ramai giler da tunang..tader la sampai giler..tapi ramai la gak...haha..apesal ekh tunang awal giler?

okeh aku pon tatau..jawapan normal mesti "da sampai seru..." atau "bende bek jangan dilewatkan..".

ade yang da kawen pon..tak caye?ade je...meh sini aku bagi tampo sket kalau tak caye lagi.haha

tapi bile pike-pikekan balik..aku ni je yang tak sedo sedo da umo 20-an..da remaja dewasa orang kate..belia..pemuda pemudi..bab kawen-kawen ni memang tak boleh nak dielakkan...mak aku lagi advance..aku abes sekolah da bukak topik kawen-kawen ni..bukan tunang tau..tapi kawen.........

bagi kawan-kawanku yang da bertunang..selamat bertunang..jage tunang masing-masing..jage diri gak..mase ni la orang tua-tua kate darah manis..macam-macam hal boleh berlaku.. *macam nenek-nenek je aku ni hahahahaha*

bagi kawan-kawan yang dah kawen..atau bakal berkahwin..selamat menjadi pengantin..semoga hidup anda dilimpahi rahmat dan berkat..panjang berkekalan ikatan anda sehingga ke akhir hayat..amin....*memang nenek-nenek tol*

haha..aku...aku? bile nak kawen? lek lu..belajar pon tak abes...nak sambung master lagi..wah tinggi cita2 aku.harharhar..kalau esok lusa ditakdirkan aku kawen..esok lusa la kowang datang majlis aku..haha..kalau tak dapat kad lagi maknanye kowang makan la nasik beriani kat kenduri orang len dulu..hahahahahahahahahahaha

Wednesday, July 06, 2011

sapu blog jap.habuk habuk.

haip haip! lame kebenonye aku tak menyapu kat blog aku ni.manenye tak umah pon jarang disapunye.opss.haha.okeh tu bukan aku.aku rajen yang amat.amat2 rajen.

bulan jun..hurm..2 je entri aku? 2 je?! gile menunjukan aku amat tekun melakukan praktikal kat gambang rituh.haha *pdhal tader tenet**teettt*

so aku dok umah ni mmg tak wat pape..selain online..kacau anak sedare..online lg..search lagu baru..search gambar chansung..tu je la keje aku. chansung makin kacak.ahaks. okeh tergedik lebeh.

chansung oppa!!erk apsal gedik lebeh aku ni.haha

selain itu aku sedang mengusahakan program kraf tangan yang tak beberapa nak cantek tu.tp comel, bak kate kawan ku di fesbuk semalam tentang karya beliau.ngehngehngehngeh.

okeh.aku tatau nak taip pe lg.

babai.haha

Search This Blog

Total Pageview