Pages

Thursday, July 07, 2011

tunang...tunang??

awak,cincin kawen nak batunye lagi besoo dari ni taw..cincin tunang cincin belah rotan je pon taper..*tepok tepok dahi*

haip haip.akhirnya tercapai gak hasrat aku nak update blog aku pasal topik ni.bek la puan2 dan tuan2..hari ni topik kite ialah tunang tunangan*mcm wat talk show lak*

haha.korang da tau ape tu tunang kan..so tak yah aku bagi tau. sebenarnya aku nak citer semenjak aku da masuk umur 21-an ni..di ulang 21-an..kawan-kawan aku ramai giler da tunang..tader la sampai giler..tapi ramai la gak...haha..apesal ekh tunang awal giler?

okeh aku pon tatau..jawapan normal mesti "da sampai seru..." atau "bende bek jangan dilewatkan..".

ade yang da kawen pon..tak caye?ade je...meh sini aku bagi tampo sket kalau tak caye lagi.haha

tapi bile pike-pikekan balik..aku ni je yang tak sedo sedo da umo 20-an..da remaja dewasa orang kate..belia..pemuda pemudi..bab kawen-kawen ni memang tak boleh nak dielakkan...mak aku lagi advance..aku abes sekolah da bukak topik kawen-kawen ni..bukan tunang tau..tapi kawen.........

bagi kawan-kawanku yang da bertunang..selamat bertunang..jage tunang masing-masing..jage diri gak..mase ni la orang tua-tua kate darah manis..macam-macam hal boleh berlaku.. *macam nenek-nenek je aku ni hahahahaha*

bagi kawan-kawan yang dah kawen..atau bakal berkahwin..selamat menjadi pengantin..semoga hidup anda dilimpahi rahmat dan berkat..panjang berkekalan ikatan anda sehingga ke akhir hayat..amin....*memang nenek-nenek tol*

haha..aku...aku? bile nak kawen? lek lu..belajar pon tak abes...nak sambung master lagi..wah tinggi cita2 aku.harharhar..kalau esok lusa ditakdirkan aku kawen..esok lusa la kowang datang majlis aku..haha..kalau tak dapat kad lagi maknanye kowang makan la nasik beriani kat kenduri orang len dulu..hahahahahahahahahahaha

10 comments:

dear yayah said...

aku pun x caye umo aku da beyond 20.. hehe.. kwin ni nmpk je cm best, tp byk cabaran ni.. kena jd matang dulu la kita ni maya.. kuikui~

MaYa MeiYa said...

@dear yayah haha,pantas ko ekh bab2 ni..haha

btw,aku memang da matang..hahahahaha

syatirah said...

ha.. ape lg maya.. aku xsabo nk merase ko punye nasi beriani. aku xnk nasi minyak..haha

fizah said...

xyah tunang2..kawen terus,jumat belanja,,hehe

fizah said...

*jimat

syatirah said...

tunang dgn kawen skali tros. dpt la 2 cincin satu mase.. ngeh3

MaYa MeiYa said...

@syat:ko sponsor kan?esok gak aku kawen.haha.tader tunang2 da..haha

MaYa MeiYa said...

@fizah:aku tunggu ko dulu..

bLAck_fOResT said...

ak nk kawin..!!
lgi 5 thn.. hahaha... =p

MaYa MeiYa said...

@bLAck_fOResT;amoi2 ko..cm da ade calon je munyiknye..haha

Search This Blog

Total Pageview