Pages

Monday, August 15, 2011

love is god's gift for us.





















Quotes from Rab Ne Bana Di Jodi:

love is God's gift,
so how can there be pain in love.

And about expecting love in return..
one doesn't love only if the love is reciprocated.
7 months, 3 weeks, 2 days.

Thursday, August 11, 2011

semangat kreatip meningkat!

salam.haip haip.aku kat umah ni memang ketiadaan kerja.tatau nak wat pe.nak kate masak,petang-petang baru masak.ye ar sekarang kan bulan pose.aku pose okeh.haha.nak kate kemas-kemas.umah aku bukan nye sepah sangat.so sambil-sambil aku lepak,so aku terai polishkan semangat kekreatifan aku yang terlalu kreatif ni.haha.


ni external case untuk mak aku.imaya tu name glamer mak aku.haha.dapat external baru la katekan...

ni klip rambot aku yang pada aku sungguh comel.sebab kaler pink.puji hasil barang sendiri lak.muahahahahaha.


ni aku nampak ade kat blog sape tah wat stuffed keychain bentuk gaun.comel.tapi aku wat.buruk.haha.yang biru tu,ade ke gaun in real life camtuh?haha

ni lah akibatnya kalau da bosan sangat.padahal kerja LI dengan latihan sangkut tak siap-siap lagi.ngahahaahhaha.aku wat esok la.;) hahahha.dasar pemalas beta ini.

Wednesday, August 10, 2011

10 list jejaka idaman.aku.haha

salam.haip haip.

sian blog aku skang ni..jaghang jaghang aku wat entri..hehe..maklumlah..ade idea, tapi bile depan lappy,depan skrin biru putih ni.tros ilang.melayang2 aku mencari.ilang lagi.haha.whateva.

okeh.arini entri aku geli-geli.10 ciri-ciri lelaki idaman aku.ngahahaha.saje nak bagitau.boleh kan?
haha..okeh meh bagi aku citer sket.

1. beriman.

okeh ni agak typical la orang katekan.tapi sape tak mo laki or pasangan yang beriman. tapi aku takmo yang terlalu alim.aku da serik.kerana seorang,sume orang alim aku salahkan,sume orang alim aku anggap same.so yang sedang-sedang saje.tego2 aku, nasihatkan aku.

2. matang.
matang dari segi permikiran dan tindak-tanduk perlakuannya. die pike jauh,sebelum aku pike,die tau dari segi baik buruk.aku akui aku ni memang tak matang.muke je macam mak-mak.tapi akal,sejemput.dunia ni pada aku macam ceria je.so dengan orang yang matang dapat lah jugak die tunjuk kat aku yang dunia ni bukan cerah dan ceria je, tapi ade hujan ribut petirnya.okeh terlalu puitis.haha

3. gila.


ini bukan orang gila yang kat hospital tampoi tu.tapi gilakan aku.tader la sampai 24 jam nak aku sebelah aku,tapi aku senantiasa di dalam otak die.haha.nampak muke aku dimana-mana,senantiasa nak tau pasal aku.haha.ala cam watak kim joo won dalam secret garden. Gil Ra Im tolak Kim Joo Won jauh-jauh pon die masih tetap nak Gil Ra Im gak.hoho.

4. jujur.
well,ni memang penting. aku memang nak 'my man' selalu jujur dengan aku.walaupon nak jumpa bekas girlfriend ke,kawan perempuan ke,rindukan girlfriend lame ke,just tell me. cakap dan luahkan. mungkin aku sedih,tapi buat seketika je, sebab aku tau die tu aku punye.haha.ayat tak boleh blah siot.

5. kelakar dan nakal.


ni aku suke sangat-sangat.aku tak suke mr.nice guy. bukan aku tak suke,kurang berkenan. aku ni suke gelak. so kalau dengan mr nice guy aku yang jadi buntu nak bual topik ape, nak bagi reaksi camne, kalau nakal lak aku da serik carik yang terlalu baik,cam aku da cakap kat point no 1 tadi.haha.no need to be like jozan or sepah,but janji aku ade idea tumpang merepek dan wat lawak.haha

6. sayang dan hormati orang tua dan keluarga.

tader orang lain yang die sanjung melainkan keluarganya.tolak tambah bahagi darab,tetap keluarga nya. dengan ni kite da boleh tau die seorang yang pentingkan keluarga dan kite boleh rely on him.maksudnya ape-ape masalah sekalipon die la satu-satunya harapan dan penyelesaian dalam keluarga.

7. paham aku.masak dengan perangai aku.

aku rase aku ni seorang yang mudah dibaca perangainya.sebab aku pon suke bace perangai orang.tapi pastu aku lupe or wat tak dulik je.sebab tu ade orang cakap aku simple minded.sebab tu aku selalu kate tak kesah kot. okeh back to the topic.kadang-kadang ade orang lelaki susah nak paham orang perempuan ni.kalau kita tak bagi tau.lagi la die tatau.haha so kalau die paham aku, jadi aku ade pape masalah da masak da nak wat ape kat aku.

8. berbeza perangai.atau hobi.
hurm.aku memang tak kesah.lagi seronok ape.aku cakap pasal lembu,die cakap pasal heli.aku cakap pasal biologi,die cakap pasal add math.thrill kan?haha.sebab aku suke carik gado.tapi gado manje.nak attention lebeh.ngehngehngeh.

9. badan mantap.dan tinggi dari aku.


haha.bukan cam orang dalam wrestling tu ke ape ke.takmo.tu melampau.seram aku tengok.aku suke ketak-ketak biasa je.cam aaron aziz dalam KL gangster tu.orang tengok pon takot je.tader orang berani kacau.haha.mantap wo.kene peluk sedap je bini die.muahahaha.okeh bulan pose kene reduce cakap bende-bende camni.bulan len takpe.haha

10. cute,hensem.(extra point).

meh cakap dengan aku,sape tak bangge kalau dapat awek cun,comel,cantek dengan dapat balak kacak, muke licin,pan asia.mesti korang dapat pujian sekali kan?haha.aku pon.normal la kalau minat yang ensem-ensem ni.aku pon selalu usha mamat-mamat ensem.nasib bek kat universiti aku tader yang ensem.kalau tak mesti aku da rajin stadi kat library je.tak pon lalu depan kelas mamat ensem ni.haha.nasib baek tader.so pade aku ensem2 ni extra point je..kalau dapat yang ensem beruntung la korang,plus malang.sebab selalu makan hati ade awek2 ikot belakang pakwe korang je.ngahahahahaha

okeh.10 point.ni ciri-ciri lelaki idaman aku.haha.but then,ape yang ko impikan tak selalunya akan ko dapat.orang kate.dan aku percaya kata-kata tu.sebab aku selalu mengalaminya..maklumlah,tiada benda yang sempurna di dunia ini.ko impikan tokey kereta, akhirnya kahwin dengan tukang angkut kereta.yang ko nak susah dapat,yang ko tak nak senang dapat.umumnye lah kan..

tapi aku da dapat yang sesempurna mungkin.hampir 10/10 la dari kat atas ni.list jejaka idaman aku.but then aku hampir kehilangannya.di sebabkan sifat dan perangai aku sendiri. aku manusia tidak beruntung.sangat tidak bersyukur.

emo.emo.emo.

Search This Blog

Total Pageview