Pages

Thursday, December 13, 2012

Lonely,forever alone. haha.



Salam….
Hari ahad yang lepas aku balik umah, memandangkan adik kesayangan aku nak grad..so kakak sulung kena balik.hoho.tengah tunggu adik aku makan, aku pon cuci mata.ramai sangat-sangat brader atau adik-adik yang kacak-kacak belaka.serius.mak aku pon join aku sekali mase tu.hehe.tapi tu sume pakwe orang, bawakkan bunge untuk awek.

Ouh.jeles aku.haha

Tengah usha pakwe-pakwe sekalian, tetiba mak aku tanya soalan cepumas. ‘ko betul ke tader pakwe skang  ni?’
Aku cakap tak, pastu gelak.haha
Then she asked again ‘ko tak rase sunyi ke?’

Ouch.
aku gelak besar-besar.tak mampu aku nak cakap ape-ape.

Sunyi?haha.tak terkira da perasaan sunyi tu datang berapa kali sepanjang aku sensorang,dalam keadaan ketiadaan pakwe ni.haha.aku memang sunyi, sedih, jeles. Seyez,aku jadi stress bile aku nak hilangkan ke-stress-an gadis single ni. Berbaldi-baldi dah takungan air mata, macam-macam ayat falsafah atau ayat penenang jiwa aku baca untuk tenangkan hati, tapi nak buat macam mana, jodoh aku tader lagi.

Bukan aku tak cuba mencari. Cuma yang berkenan di hati dan di mata mesti ada saja yang tak kena. Berkenan dengan si A, tau-tau ade bini. Mula rapat dengan si B, rupa-rupanya ada makwe. Yang duk ngurat-ngurat aku lak bukan anak muda, tapi pakcik baya-baya abah aku.erk. jadi sekarang ni aku agak putus asa da nak mencari pakwe-pakwe ni. Lepas mendapat status single setahun yang lepas ni memang tak terbuka hati lagi untuk terima yang lain, masih mengharap yang dulu lagi kot..tapi aku rasa cukup lah. Cukup mengharap. penat. Sebab memang tiada harapan. Aku hanya kawan. Seorang kawan.


Jadi, mama, carikan pakwe plus your-becoming-menantu untuk anakmu ini.haha

Monday, December 03, 2012

cita-cita: saintis. kene kensel gamaknye.

setelah disemak kembali semua keputusan eksperimen aku, hampir 50% no result. contamination. urgh. tak boleh jadi saintis lagi gamaknye ni.haha


iammadscientist.readytoblowthelab.
muahahahahaha.

Semangat nak menyiapkan FYP, tapi tengok result boleh stress aku jadinye.stweess~~

Monday, November 12, 2012

kahwin. common topic nowadays. erk..

salam..very good evening to all my fellow friends.

haha.gatai nak speaking2 puler aku ni.haha. aku ni baru je pulang dari umah sedara aku di kulai..kazen aku kahwin...jadi di kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat pengantin baru kepada demo berdua. semoga perkahwinan demo berdua senantiasa ceria, berkekalan sehingga ke akhir hayatnya...

my kezen and his family. yang lelaki tu ye.


bercakap tentang kahwin.marriage.hurm.baru aku paham kenapa orang-orang yang dah berganjak ke umur 20++ ni sibuk cakap pening pikir pasal kahwin, nak carik pasangan, atau malas balik kampung sebab orang asyik sebok bertanya. ramai gak yang yang dok post kat fesbuk, yang asyik bertanya bila nak kawen, mak2 asek tanye je. tu belom soklan-soklan dari makcik-makcik,kezen-kezen.

my dear kezens and aunts.hoho

aku pon da mula rasa bahang kepanasan umur 20++ ni. nak-nak lak aku da final year in degree la ni.

kalau jumpa makcik-makcik,pakcik-pakcik,kezen-kezen, sume da sebok tanye bile lak aku nak wat majlis-majlis kawen ni..and those question usually ask indirectly, thru my mom. mama pon suruh aku amek berkat dari orang kawen, contohnya bekas air minuman pengantin, tangkap gula-gula atau apa-apa yang dicampak oleh pengantin, dan yang serupa dengannya.petua orang dolu-dolu la katekan..haha.tang tu yang buat aku nak gelak sangat-sangat.

nampak gayanya aku kena mulakan semula misi 'pencarian' my man, my prince.haha.

siapa sudi kawen dengan saya sila angkat kaki. ke rumah saya!haha.

Friday, November 09, 2012

kegigihan seorang perantau yang single.T-T

salam semua~~ anyeong~~ terase diri ini amat gedik lak nak bahase2 korea.hihi. setelah lame tak mengupdate, tetiba terasa mau mengedate, eh salah, mau mengupdate blog haku ni.haha. meh aku citer ape yang berlaku semalam.


camni la keadaan ambo kene ujan semalam. banjir. abes basah lencun ambo.parok2.

dari cuaca cerah, tetiba hujan selebat-lebat mungkin. memula aku ni tak kesah sangat, ye la da sampai kat kawasan tunggu bas. tetiba....ambo baru terperasan, dompet tertinggal. siot betul. bak kate someone orang johor cakap camni 'syial betol lah'. tipu2. aku tak cakap camtu pon. haha. dah berlari2 anak dengan kardigen tutup kepala kononnya. basah lencun gak aku dibuatnya. 


sesampainya aku kat tempat menunggu bas, aku baru perasan, ade lagi aku tertinggal. benda paling penting. TIKET BAS!! ya rabbi... tuhan je tau perasaan aku masa tu. dengan basah2 tu aku balik semula ke bilik... baju dengan seluar memang giler2 punya basah. macam aku terjun kolam je basahnya. tapi sempat lah aku tukar baju kering..

sampai-sampai bandar KT je terus aku pegi beli kasut baru ngan tukar-tukar baju.. nasib tak ong betul semalam.haha. tapi akhirnya aku selamat gak sampai ke rumah hari ini.. alhamdulillah.. 

bacteria2 ku di lab, harap korang sehat la disana ya. ambo nak cuti kejak. haha

Wednesday, July 25, 2012

kini hati mati.

salam.pergh.tajuk tak nak lagi tak boleh blah kan.haha.saje nak bagi gimik setelah lame tak memblogging.

okeh kembali pada tajuk.seperti telah ku ceritakan pada post-post sebelum ni,kalau aku start suke kat seseorang tu, mesti ade halangan, samada lelaki tu da ade makwe la, da ade someone beside him dan kes paling dahsyat, laki orang.haha.tapi orang kate suke dalam diam je la. so then i decided tak mau ade perasaan with the guys.

Lame gak aku malas nak layan suke-suke orang ni, tetapi tetiba aku suka dengan seseorang ni. tetapi akhirnya dia suka dengan kawan aku.pergh....sedih je hati aku ni...tapi nak wat camne...pasrah je la...jodoh untuk aku kawen lambat lagi kot.haha.

macam desprate sangat lak bunyi nye.ngehngehngeh.

p/s:kalau korang ade kawan lelaki yang macam aku ni ha,tader orang nak, korang rekomen kan la kat aku.haha.

Saturday, May 19, 2012

my eye candy





he makes me smilling for the whole day! ngehehehehe.


kalau la kat U atau fakulti aku ni muke cam die,memang aku kejar. tak kire la timba cari perigi atau ape2 peribahasa atau pepatah yang boleh dikaitkan.haha.

Sunday, May 13, 2012

aku kaca.dia permata.

aku wanita, dia wanita.
tetapi aku kaca,dia permata.
aku akui dia lagi baik dari aku.
lagi sopan dari aku.
lagi muslimah dari aku.
lagi labuh tudungnya dari aku.
lagi bijak dari aku.
dan mungkin lagi cantik dari aku.

itu yang kau harapkan dan impikan selama inikan?
alhamdulillah dan tahniah aku ucapkan.

aku tahu dia lebih sesuai untuk kau.
tapi tak perlu jadikan aku sebagai tempat persinggahan antara kau dan dia.
tak perlu.
aku umpama sampah kau lakukan.habis kau guna,campak merata-rata.
kau memang seorang manusia yang tak pernah dan tak akan paham isi hati wanita.
terima kasih yang tak terhingga untuk kau
terima kasih sangat-sangat.



mood: depressing.but why im still eating.huish..

Saturday, May 05, 2012

latihan as researcher.

salam to everyone.

aku da hampir 5 bulan da jadi pelajar tahun 3,sem 6.but there are no entry about my subjects or ape-ape je la.

malas sebenarnye.haha.and still in broken heart mode.opps.huhu.okeh tu len citer.im a new person right now.hoho.

back to the story.aku ni sekarang da jadi macam researcher pon ye gak.dok dalam lab.dok tengok kuman2 atau secara saintifiknya bacteria la kan.haha.dok tenung bacteria atau cacing-cacing pakai mikroskop. kekadang aku rase naik juling mate dok teliti buat ape la bakteria-bakteria tu kat dalam slide tu. haha

gambar-gambar kat bawah ni proses 'ternak' bacteria, atau "cultivating bacteria"; kate omputihnye.haha

kat sini baru dapat detect bacteria aku Pseudomonas rupenye.


a stack of media. "rumah penuh makanan" for the bacteria.

gambar bacteria bawah mikroskop.banyak kan?


ni la life aku sepanjang sem 6 ni.dok kelas.dok lab.sem depan pon gitu gak.final year project start next sem.but there are no slight of idea popping in my head.orang len da dok pikir-pikir, and have a bunch of ideas. hurm. i need to think more.hoho.

p/s:entri kali ni agak 'rojak'. jadi maafkan saya bagi pecinta bahasa melayu okeh?haha

Thursday, May 03, 2012

ketidaktahuan.

salam.

ini adalah satu propaganda helah bermadah dari aku untuk post kali ni.

okeh.mengarut.aku nak update blog.tapi slalu hilang ingatan.haha.otak penat sangat kena kerah 24 jam wat  report memanjang.

okeh tipu lagi.penat mate tengok cerita korea dan men game tak sudah.haha



ni akibat dari kegirangan melampau dari klasmet aku.haha

da.aku nak sambung buat report tertangguh selama berminggu-minggu nih.huhuhu.

Wednesday, April 04, 2012

Sarang Bi.


it took me three seconds to love someone for the first time.

but to stop loving someone, it was impossible in just three seconds.

-Suh In Ha.

Saturday, March 31, 2012

athir zufar.

i miss this little fella so much! tak sabar nak balik umah. wohaa!

aku masih digelangi rindu.s**t.

aku tatau kenapa aku masih ditakuk yang lama,masih tak berubah-ubah.tak boleh nak ubah perasaan tu. untuk beberapa bulan tah ni aku jadi sangat-sangat stress.yang amat. cam nak mintak ubat anti-depressant je.

kau boleh la suka hati, senang lenang dengan perasaaan kau.sebab ade je manusia nak layan kau.sms kau. nak gedik2 ngan kau. walaupon kau kate kau tak sempat nak ade makwe or whatsoever.pffft.

kenapa aku masih begini.walaupon kau da malukan aku.wat kan aku ni macam pathetic gile merayu kat kau.

shit.

Thursday, February 02, 2012

tabiat orang obses buku.


salam.haip!
aku sebenarnye dari dulu,sejak azali lagi,maksudnye semenjak reti menbaca memang aku suke bace buku.trimas for my mum ajar aku membaca seawal umo 4 tahun.hehe.mak aku ajar membaca dari surat khabar je.then after i can read,kalau die beli surat khabar je mesti hilang.sebab aku bace dulu.haha

so dari kecik sampai beso ni library tempat feveret aku.bukan stadi tapi bace novel,trivia book, ghost stories.haha.ghost story paling bez.tu fave aku.sbb tu klu koleksi novel aku dari citer-citer thriller.haha.tak men la citer cintan cintun ni.skali skala je aku beli.tu pon kalau aku minat.hehe.

satu tabiat aku yang terlalu obses ngan buku ni, kene balut buku tu.sume novel termasuk komik bersiri aku cam maid maiden, sume berbalut.trauma pas kawan aku pinjam,die pulang buku tu da jadi cam 10 abad lamenye keadaan buku tu.haha.

aku rs bukan aku je yang ade perangai camni. sume pecinta buku macam aku (yeye je aku ni) mesti tak leh kasik buku renyuk la, terlipat la.nak selak besar2 pon tak boleh.kan kan kan? kalau nak kasik pinjam,panjang berjela ceramah dan nasihat nak pinjam buku.buku yang bez slalu simpan, tak nak kasik orang len bace atau pegang, cam bilik ape namenye yang kat library tu yang buku2 takleh pinjam tu.haha.kalau rase buku tu bez ke ape ke siap promote2 lagi,suro beli.haha.cam dalam video vlogger amanwan, camtu la sume orang.haha.

tapi aku tader la kedekut sangat-sangat.buku-buku fav aku still aku kasik pinjam lagi.hoho.
btw,korang kene tgk video this guy.sangat sengal.sume video die senget2 belaka.tapi betul kebenarannya.haha.


p/s:buku atas tu aku baru beli.saje nak tunjuk.haha

ehem.curi ayat dari FB kawan. ^^



I don't think a guy & a girl can ever be just friends. One of them will just fall for the other someday. And one fine day they will become an enemy. When it happened, one of them will realize that the friendship is much more valuable. They will regret the past. This can be hard to fix and can ruin any hopes of being close friends again. They are strangers again -,-

Being strangers, then friends, then more than friends, then strangers again ♥






agak menyesal gak la kan.tah la.
why i cant ignore him,forget him? satu sem da berlalu. da dapat result final pon.still sakit di hati masih tak sembuh-sembuh. plus with sakit hati dapat result teruk.demm.

Sunday, January 22, 2012

entri baru.tahun baru.haha

jadimodeljap.malu~~~ ^^


today 22 jan.same with my age now.haha.omg.22?tua da aku.

btw,happy new year,tak terlambat lagikan nak wish?hihi.

Search This Blog

Total Pageview