Pages

Thursday, February 02, 2012

tabiat orang obses buku.


salam.haip!
aku sebenarnye dari dulu,sejak azali lagi,maksudnye semenjak reti menbaca memang aku suke bace buku.trimas for my mum ajar aku membaca seawal umo 4 tahun.hehe.mak aku ajar membaca dari surat khabar je.then after i can read,kalau die beli surat khabar je mesti hilang.sebab aku bace dulu.haha

so dari kecik sampai beso ni library tempat feveret aku.bukan stadi tapi bace novel,trivia book, ghost stories.haha.ghost story paling bez.tu fave aku.sbb tu klu koleksi novel aku dari citer-citer thriller.haha.tak men la citer cintan cintun ni.skali skala je aku beli.tu pon kalau aku minat.hehe.

satu tabiat aku yang terlalu obses ngan buku ni, kene balut buku tu.sume novel termasuk komik bersiri aku cam maid maiden, sume berbalut.trauma pas kawan aku pinjam,die pulang buku tu da jadi cam 10 abad lamenye keadaan buku tu.haha.

aku rs bukan aku je yang ade perangai camni. sume pecinta buku macam aku (yeye je aku ni) mesti tak leh kasik buku renyuk la, terlipat la.nak selak besar2 pon tak boleh.kan kan kan? kalau nak kasik pinjam,panjang berjela ceramah dan nasihat nak pinjam buku.buku yang bez slalu simpan, tak nak kasik orang len bace atau pegang, cam bilik ape namenye yang kat library tu yang buku2 takleh pinjam tu.haha.kalau rase buku tu bez ke ape ke siap promote2 lagi,suro beli.haha.cam dalam video vlogger amanwan, camtu la sume orang.haha.

tapi aku tader la kedekut sangat-sangat.buku-buku fav aku still aku kasik pinjam lagi.hoho.
btw,korang kene tgk video this guy.sangat sengal.sume video die senget2 belaka.tapi betul kebenarannya.haha.


p/s:buku atas tu aku baru beli.saje nak tunjuk.haha

2 comments:

dIb said...

there is something i wrote about my clazzmate~ chekidot... sikit je~ hehehe...

MaYa MeiYa said...

okeh2.sy akan lawat.ngeh3.

Search This Blog

Total Pageview