Pages

Saturday, May 19, 2012

my eye candy





he makes me smilling for the whole day! ngehehehehe.


kalau la kat U atau fakulti aku ni muke cam die,memang aku kejar. tak kire la timba cari perigi atau ape2 peribahasa atau pepatah yang boleh dikaitkan.haha.

Sunday, May 13, 2012

aku kaca.dia permata.

aku wanita, dia wanita.
tetapi aku kaca,dia permata.
aku akui dia lagi baik dari aku.
lagi sopan dari aku.
lagi muslimah dari aku.
lagi labuh tudungnya dari aku.
lagi bijak dari aku.
dan mungkin lagi cantik dari aku.

itu yang kau harapkan dan impikan selama inikan?
alhamdulillah dan tahniah aku ucapkan.

aku tahu dia lebih sesuai untuk kau.
tapi tak perlu jadikan aku sebagai tempat persinggahan antara kau dan dia.
tak perlu.
aku umpama sampah kau lakukan.habis kau guna,campak merata-rata.
kau memang seorang manusia yang tak pernah dan tak akan paham isi hati wanita.
terima kasih yang tak terhingga untuk kau
terima kasih sangat-sangat.



mood: depressing.but why im still eating.huish..

Saturday, May 05, 2012

latihan as researcher.

salam to everyone.

aku da hampir 5 bulan da jadi pelajar tahun 3,sem 6.but there are no entry about my subjects or ape-ape je la.

malas sebenarnye.haha.and still in broken heart mode.opps.huhu.okeh tu len citer.im a new person right now.hoho.

back to the story.aku ni sekarang da jadi macam researcher pon ye gak.dok dalam lab.dok tengok kuman2 atau secara saintifiknya bacteria la kan.haha.dok tenung bacteria atau cacing-cacing pakai mikroskop. kekadang aku rase naik juling mate dok teliti buat ape la bakteria-bakteria tu kat dalam slide tu. haha

gambar-gambar kat bawah ni proses 'ternak' bacteria, atau "cultivating bacteria"; kate omputihnye.haha

kat sini baru dapat detect bacteria aku Pseudomonas rupenye.


a stack of media. "rumah penuh makanan" for the bacteria.

gambar bacteria bawah mikroskop.banyak kan?


ni la life aku sepanjang sem 6 ni.dok kelas.dok lab.sem depan pon gitu gak.final year project start next sem.but there are no slight of idea popping in my head.orang len da dok pikir-pikir, and have a bunch of ideas. hurm. i need to think more.hoho.

p/s:entri kali ni agak 'rojak'. jadi maafkan saya bagi pecinta bahasa melayu okeh?haha

Thursday, May 03, 2012

ketidaktahuan.

salam.

ini adalah satu propaganda helah bermadah dari aku untuk post kali ni.

okeh.mengarut.aku nak update blog.tapi slalu hilang ingatan.haha.otak penat sangat kena kerah 24 jam wat  report memanjang.

okeh tipu lagi.penat mate tengok cerita korea dan men game tak sudah.haha



ni akibat dari kegirangan melampau dari klasmet aku.haha

da.aku nak sambung buat report tertangguh selama berminggu-minggu nih.huhuhu.

Search This Blog

Total Pageview