Pages

Monday, November 12, 2012

kahwin. common topic nowadays. erk..

salam..very good evening to all my fellow friends.

haha.gatai nak speaking2 puler aku ni.haha. aku ni baru je pulang dari umah sedara aku di kulai..kazen aku kahwin...jadi di kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat pengantin baru kepada demo berdua. semoga perkahwinan demo berdua senantiasa ceria, berkekalan sehingga ke akhir hayatnya...

my kezen and his family. yang lelaki tu ye.


bercakap tentang kahwin.marriage.hurm.baru aku paham kenapa orang-orang yang dah berganjak ke umur 20++ ni sibuk cakap pening pikir pasal kahwin, nak carik pasangan, atau malas balik kampung sebab orang asyik sebok bertanya. ramai gak yang yang dok post kat fesbuk, yang asyik bertanya bila nak kawen, mak2 asek tanye je. tu belom soklan-soklan dari makcik-makcik,kezen-kezen.

my dear kezens and aunts.hoho

aku pon da mula rasa bahang kepanasan umur 20++ ni. nak-nak lak aku da final year in degree la ni.

kalau jumpa makcik-makcik,pakcik-pakcik,kezen-kezen, sume da sebok tanye bile lak aku nak wat majlis-majlis kawen ni..and those question usually ask indirectly, thru my mom. mama pon suruh aku amek berkat dari orang kawen, contohnya bekas air minuman pengantin, tangkap gula-gula atau apa-apa yang dicampak oleh pengantin, dan yang serupa dengannya.petua orang dolu-dolu la katekan..haha.tang tu yang buat aku nak gelak sangat-sangat.

nampak gayanya aku kena mulakan semula misi 'pencarian' my man, my prince.haha.

siapa sudi kawen dengan saya sila angkat kaki. ke rumah saya!haha.

Friday, November 09, 2012

kegigihan seorang perantau yang single.T-T

salam semua~~ anyeong~~ terase diri ini amat gedik lak nak bahase2 korea.hihi. setelah lame tak mengupdate, tetiba terasa mau mengedate, eh salah, mau mengupdate blog haku ni.haha. meh aku citer ape yang berlaku semalam.


camni la keadaan ambo kene ujan semalam. banjir. abes basah lencun ambo.parok2.

dari cuaca cerah, tetiba hujan selebat-lebat mungkin. memula aku ni tak kesah sangat, ye la da sampai kat kawasan tunggu bas. tetiba....ambo baru terperasan, dompet tertinggal. siot betul. bak kate someone orang johor cakap camni 'syial betol lah'. tipu2. aku tak cakap camtu pon. haha. dah berlari2 anak dengan kardigen tutup kepala kononnya. basah lencun gak aku dibuatnya. 


sesampainya aku kat tempat menunggu bas, aku baru perasan, ade lagi aku tertinggal. benda paling penting. TIKET BAS!! ya rabbi... tuhan je tau perasaan aku masa tu. dengan basah2 tu aku balik semula ke bilik... baju dengan seluar memang giler2 punya basah. macam aku terjun kolam je basahnya. tapi sempat lah aku tukar baju kering..

sampai-sampai bandar KT je terus aku pegi beli kasut baru ngan tukar-tukar baju.. nasib tak ong betul semalam.haha. tapi akhirnya aku selamat gak sampai ke rumah hari ini.. alhamdulillah.. 

bacteria2 ku di lab, harap korang sehat la disana ya. ambo nak cuti kejak. haha

Search This Blog

Total Pageview