Pages

Monday, November 12, 2012

kahwin. common topic nowadays. erk..

salam..very good evening to all my fellow friends.

haha.gatai nak speaking2 puler aku ni.haha. aku ni baru je pulang dari umah sedara aku di kulai..kazen aku kahwin...jadi di kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat pengantin baru kepada demo berdua. semoga perkahwinan demo berdua senantiasa ceria, berkekalan sehingga ke akhir hayatnya...

my kezen and his family. yang lelaki tu ye.


bercakap tentang kahwin.marriage.hurm.baru aku paham kenapa orang-orang yang dah berganjak ke umur 20++ ni sibuk cakap pening pikir pasal kahwin, nak carik pasangan, atau malas balik kampung sebab orang asyik sebok bertanya. ramai gak yang yang dok post kat fesbuk, yang asyik bertanya bila nak kawen, mak2 asek tanye je. tu belom soklan-soklan dari makcik-makcik,kezen-kezen.

my dear kezens and aunts.hoho

aku pon da mula rasa bahang kepanasan umur 20++ ni. nak-nak lak aku da final year in degree la ni.

kalau jumpa makcik-makcik,pakcik-pakcik,kezen-kezen, sume da sebok tanye bile lak aku nak wat majlis-majlis kawen ni..and those question usually ask indirectly, thru my mom. mama pon suruh aku amek berkat dari orang kawen, contohnya bekas air minuman pengantin, tangkap gula-gula atau apa-apa yang dicampak oleh pengantin, dan yang serupa dengannya.petua orang dolu-dolu la katekan..haha.tang tu yang buat aku nak gelak sangat-sangat.

nampak gayanya aku kena mulakan semula misi 'pencarian' my man, my prince.haha.

siapa sudi kawen dengan saya sila angkat kaki. ke rumah saya!haha.

No comments:

Search This Blog

Total Pageview