Pages

Thursday, December 13, 2012

Lonely,forever alone. haha.



Salam….
Hari ahad yang lepas aku balik umah, memandangkan adik kesayangan aku nak grad..so kakak sulung kena balik.hoho.tengah tunggu adik aku makan, aku pon cuci mata.ramai sangat-sangat brader atau adik-adik yang kacak-kacak belaka.serius.mak aku pon join aku sekali mase tu.hehe.tapi tu sume pakwe orang, bawakkan bunge untuk awek.

Ouh.jeles aku.haha

Tengah usha pakwe-pakwe sekalian, tetiba mak aku tanya soalan cepumas. ‘ko betul ke tader pakwe skang  ni?’
Aku cakap tak, pastu gelak.haha
Then she asked again ‘ko tak rase sunyi ke?’

Ouch.
aku gelak besar-besar.tak mampu aku nak cakap ape-ape.

Sunyi?haha.tak terkira da perasaan sunyi tu datang berapa kali sepanjang aku sensorang,dalam keadaan ketiadaan pakwe ni.haha.aku memang sunyi, sedih, jeles. Seyez,aku jadi stress bile aku nak hilangkan ke-stress-an gadis single ni. Berbaldi-baldi dah takungan air mata, macam-macam ayat falsafah atau ayat penenang jiwa aku baca untuk tenangkan hati, tapi nak buat macam mana, jodoh aku tader lagi.

Bukan aku tak cuba mencari. Cuma yang berkenan di hati dan di mata mesti ada saja yang tak kena. Berkenan dengan si A, tau-tau ade bini. Mula rapat dengan si B, rupa-rupanya ada makwe. Yang duk ngurat-ngurat aku lak bukan anak muda, tapi pakcik baya-baya abah aku.erk. jadi sekarang ni aku agak putus asa da nak mencari pakwe-pakwe ni. Lepas mendapat status single setahun yang lepas ni memang tak terbuka hati lagi untuk terima yang lain, masih mengharap yang dulu lagi kot..tapi aku rasa cukup lah. Cukup mengharap. penat. Sebab memang tiada harapan. Aku hanya kawan. Seorang kawan.


Jadi, mama, carikan pakwe plus your-becoming-menantu untuk anakmu ini.haha

Monday, December 03, 2012

cita-cita: saintis. kene kensel gamaknye.

setelah disemak kembali semua keputusan eksperimen aku, hampir 50% no result. contamination. urgh. tak boleh jadi saintis lagi gamaknye ni.haha


iammadscientist.readytoblowthelab.
muahahahahaha.

Semangat nak menyiapkan FYP, tapi tengok result boleh stress aku jadinye.stweess~~

Search This Blog

Total Pageview