Pages

Monday, April 15, 2013

1st time travelling: Chiang Mai.

salam semua.......hehe

lame kebenornye aku tak update blog ni.tader feel.haha. so memandangkan baru-baru ni aku ade trip ke chiang mai..buleh la aku cerita sedikit pengalaman aku kat sana..

aku dan classmate pegi bercuti di Chiang Mai, Thailand selama 5 hari, dengan tujuan 1)menggapai dan menceduk seberapa banyak yang boleh ilmu-ilmu dan teknologi yang canggih manggih kat sana tu. 2)berjalan makan angin. 3)shopping.wajib la kan shopping tu.muahahahahaha.

di sini aku ringkaskan la aturcara perjalanan kami selama 5 hari di sana:

hari pertama: berjalan.haha.sampai-sampai Chiang Mai, check-in hotel, terus pergi berjalan.dengan busuk-busuk tak tukar baju dari malaysia.haha. sebelah malamnya pon berjalan lagi.shopping-shopping.




Hari kedua: lawatan ke kilang pemprosesan makanan haiwan, Betagro. hebat kilang ni. sebelah petang aku wat trip sendiri dengan sahabat aku 2 orang ni, ke The Harbour. this place is soo nice.untuk ambil gambar je la. sebelah malam kami makan besar, khantoke dinner. sedap. siap ade persembahan lagi.




Hari ketiga: Lawatan ke ladang lembu susu, Chiang Mai Fresh Milk. Ladang ni sangat-sangat besar. Susu pon sedap.hoohho. sebelah petangnye kami pergi shopping kembali.hoho.di pasar malam anusarn.tapi mahal sikit harganya dari Sunday night market.




Hari keempat: hoh.ni penat sket. sebab travel sampai ke chiang rai, nak melawat giant catfish farm. memang besar yang amat saiz ikan tersebut.nak makan pon terasa seriau.haha. sempat la jugak dalam perjalanan ke ladang ikan keli tu singgah ke Chiang Rai Hot Spring. tapi kuat gile bau teloq.haha.sebab anda semua boleh rendam teloq-teloq yang di beli ke dalam hot spring tersebut. sebelah malamnye kami semua dijamu dengan Chinese dinner.





Hari kelima:balik.poket pon da kering.haha.





Itu sahaja ringkasan untuk kali ini sepanjang perjalanan aku di Chiang Mai. Nanti aku cerita dengan panjang lebar lagi. ni kira Literature Review dulu.haha.

Wassalam..


No comments:

Search This Blog

Total Pageview